Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore
Hej på er <3 Nu är det dags att dela ännu en frukostvariant som vi fixar till barnen. Jag äter som ni vet inte frukost och inte heller havregrynsgröt (förutom under yogaretreatet, då kunde jag inte låta bli). Tycker ändå att det är värdefullt att dela enkla recept som fungerar för de flesta. Sen är det roligt att variera smakerna för barnen, och det är mycket uppskattat.
Du behöver (2 portioner):
4 dl vatten
2 dl havregryn (gärna glutenfria)
1 nypa salt
Kardemumma (efter smak)
Ceylonkanel (efter smak)
2 torkade fikon
2 torkade aprikoser
Toppa med: Solrosfrö, torkad frukt och eventuell mer kardemumma eller kanel.
Gör så här:
1. Lägg vatten, havregryn och salt i en kastrull
2. Krydda med kardemumma och ceylonkanel efter smak.
3. Klipp fikonen och aprikoserna i små bitar och lägg dem i havreblandningen.
4. Koka upp och låt puttra på medelvärme till önskad grötkonsistens.
Liknande recept:
Gluten- & mjölkfria blåbärsplättar
Veganska & glutenfria pannkakor med smak av choklad