Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Väldigt tråkigt med nya restriktioner och vi får göra det bästa av situationen. Förstår om många är oroliga 💚

Jag väljer aktivt att inte titta på nyheter eller läsa om corona då jag lätt kan påverkas negativt av all skrämselpropaganda. Fattar mig rätt, det som är viktigt når mig, som tex infon idag, vi är noga med att följa restriktionerna, hålla avstånd, handhygien, träffas utomhus istället för inomhus och umgås inte alls på samma sätt som vi brukar med nära och kära. Vi bor i en liten stad och även om det ökar här så känner jag ingen som är drabbad, det gör oss inte mindre försiktiga.

När jag skrivit att jag tror allt sker av en mening så har det säkert provocerat människor. Jag förstår det, alla tror vi på olika saker och alla har rätt till det. Min tro är fortfarande att allt detta inte är en slump och att det i slutändan kommer komma bra saker ur det hela. Det är svårt för många att se nu men det är viktigare än någonsin att vi visa kärlek till oss själva och våra medmänniskor, speciellt dem som har det jobbigt just nu.

När jag säger att allt har en mening och syftar på corona så menar jag inte alla dem som går bort. Nere på individnivå är det alltid en tragedi och jag skulle bli förkrossad om någon i min närhet insjuknade och dog. Jag vill lyfta det större perspektivet för hela världen, vilka förändringar som måste ske. Om vi inte lär oss något av detta, hur vi tar hand om vår jord, våra djur oss själva så kommer det fortsätta komma nya virus och influensor. Detta händer för att vi ska lära oss något, sett ur det större perspektivet. Självklart får alla ha rätt till sina egna tankar och jag skriver endast detta i kärlek.

Jag väljer att tro på hoppet och känna en tillit till att allt är som det ska. De enda jag kan försöka sprida är glädje och hopp, det kommer gå över även om vi inte vet när. Gå inte in i dina rädslor utan följ restriktionerna med ditt sunda förnuft och gör det du kan för att minska smittspridning 💚

Ta hand om din kropp

Det är också viktigare än någonsin att ta hand som sin kropp. Hjälpa den att bli mer motståndskraftig och stötta immunförsvaret. Välj bort hel- & halvfabrikat, laga istället mat från grunden i alla olika färger, välj så näringstäta livsmedel som möjligt. Var ute och rör på dig, ta långpromenader eller kanske en joggingtur. Var noga med återhämtning och sömn, sov gärna 7-8 timmar/natt eller tills du är utsövd. Var snäll mot dig själv 💚

Foto: Sofia Linder. Redigerad av mig.

D-vitamin kan motverka sjukdomsförloppet i Covid-19

Jag kom över en artikel från Läkartidningen som jag vill dela med er, det är en artikel som publicerades i maj detta år. I artikeln tog de upp att brist på D-vitamin kan göra att man insjuknar värre i corona än om man annars inte hade haft en brist.

Så här står det på Livsmedelsverkets hemsida:

”D-vitaminstatus kan ha betydelse för mottagligheten för luftvägsinfektioner, men om D-vitaminbrist påverkar risken för att smittas eller få allvarliga komplikationer av covid-19 finns det idag inte tillräckligt med kunskap om (SACN: Nutrition and immune function in relation to COVID-19).”

Varje år tillför vi d-vitamin

Vi äter alltid D-vitamin varje vinterhalvår, det borde alla göra. På sommaren är vi inte maniska med att smörja in oss med solkräm, faktum med att vi smörjer bara barnen i början av säsongen på utsatta ställen. Sen i jul/augusti brukar vi inte smörja dem så mycket alls, vi bygger upp deras motståndskraft succesivt samtidigt som deras kroppar producerar D-vitamin utan att de bränner sig. Men det hjälper inte under den mörka delen av vinterhalvåret därför behöver man fylla på.

Det kan tolkas som att vi inte använder något solskydd alls. Det handlar om att sola sunt, ha keps, kläder och inte vara ute mitt på dagen i flera timmar utan någon form av skydd. Det enda jag vill framhäva är att sola sunt, bygga upp ett eget försvar mot solen som man gjorde förr, innan solkräm fanns. Jag tycker Morotsliv sammanfattat mina tankar väldigt bra, tryck här för att komma till hennes fantastiska hemsida.

Om du har mörk hud, alltid smörjer dig eller hellre sitter i skuggan soliga dagar finns det stor risk att du har en brist av D-vitamin, något som också är väldigt vanligt.

Vi brukar använda denna flytande d-vitamin från Holistic 😊 Lätt att dosera och brukar ta mer än vad som står på förpackningen (inget jag rekommenderar andra till att göra). Jag gillar denna då den inte innehåller några konstigheter, en bra ren produkt helt enkelt.

Foto: Sofia Linder. Redigerad av mig.

Jag tycker det är viktigt att sprida kunskap kring vad man kan göra själv för sin hälsa. För att motverka och göra det man själv kan för att må bättre. Speciellt i dessa oroliga tider 💚

Ta hand om er och var snälla mot er kropp 💚

Här kommer tips på tre näringsrika recept:

Vietnamesiska vårrullar

Pyttipanna med wokade grönsaker

Växtbaserad böngryta med saffran & kanel