Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore
Här kommer en helt underbar krämig glass på pinne, den smakar kola och blev helt underbart god! En riktig favorit hos barnen och många andra jag bjudit den på. Lovar att ni inte kommer bli besvikna!
Vad är carobpulver
Carobpulver används istället för kakao när man äter enligt AIP (autoimmunt protokoll/autoimmun kost). Carob är till skillnad från kakao helt koffeinfritt. Carobpulver påminner mycket om kakao både till utseende och smak. Den är söt och har en kolaaktig smak vilket gör den till en perfekt ingrediens i bakverk, desserter, smoothies och i glass!
Varför yaconsirap?
Yaconroten som innehåller ca 30 % av sockerarten fructooligosaccharides, har den positiva egenskapen att verka probiotiskt i tarmsystemet, det är bra för både matsmältningen och immunförsvaret. Sockret i sirapen påverkar inte blodsockret i kroppen då det ej tas upp i tarmen. Dessutom innehåller den viktiga mineraler och näringsämnen.
Recept kolaglass
Kolasås:
1 dl kokosgrädde (det tjocka lagret i en konservburk, jag använder gärna i tetraförpackning från Garant)
5 färska dadlar
1 msk carobpulver
1 nypa salt
Kolaglass:
250 ml kokosgrädde (det tjocka lagret i en konservburk, jag använder gärna i tetraförpackning från Garant)
1,5 dl cashewsmör
0,5 dl yaconsirap (eller annan valfri rinnande sötning)
1 tsk vaniljpulver
Choklad
100 gr kakaosmör/kokosolja
1 dl raw kakao
+ eventuell valfri sötning (jag rekommenderar yaconsirap)
Det går även att använda valfri färdig choklad att doppa i, rekommenderar varmt Lindts 90%.
Topping
Hackade cashewnötter
Flingsalt
Gör så här:
1. Kärna ur dadlarna till kolasåsen och mixa sedan alla ingredienser till en slät smet.
2. Häll i kolasmeten i botten av glassformen. Du hittar mina favoriter här!
3. Ställ in i frysen och låt stelna.
4. Mixa alla ingredienser till kolaglassen och häll över den frysta kolasåsen.
5. Stoppa i glasspinnarna och ställ in i frysen igen. Blir ca 8 st miniglasspinnar.
6. De är färdiga att äta när dem stelnat och fryst helt.
7. Smält kakaosmör på låg temp i en kastrull.
8. Vispa i kakaon och eventuell sötning.
9. Doppa glassarna i den smälta chokladen, vänta tills den stelnat, doppa igen (för tjockare lager choklad).
10. Toppa med hackade cashewnötter och flingsalt innan chokladen stelnat.
11. Ställ in i frysen igen om du tänkt äta vid ett annat tillfälle eller ät direkt, blir såå gott!
Liknande recept:
Naturlig vattenmelonglass fri från mjölk & vitt socker
Sötpotatisglass med vit choklad
Mjölkfri & naturlig snickersglass