Växtbaserade lussekatter med saffranskräm
Ofta när man bakar glutenfria recept är det bäst att förvara bakverken i frysen för att sedan tina upp innan man ska äta dem. Passar på att tipsa om detta, mina ligger i frysen och då behöver man inte vara orolig för att de ska torka ut!
Recept
Du behöver:
5 dl havredryck/kokosmjölk
1 gr saffran
50 gr jäst
4 dl bovetemjöl
4 dl rismjöl
1 dl potatismjöl
0,5 dl björksocker
1 msk psylliumhusk
2 tsk kardemumma
0,5 tsk salt
100 gr smör/kokosolja
Eventuellt russin till topping
Dadelkräm:
20 st färska dadlar
30 gr smör/kokosolja
1 nypa salt
0,5 gr saffran
1-2 msk mct-olja för krämigare konsistens
Pensling:
Gör så här:
1. Värm dryck och saffran fingervarmt.
2. Lös upp jästen i den fingervarma drycken.
3. Blanda bovetemjöl, rismjöl, potatismjöl, björksocker, psylliumhusk, kardemumma och salt.
4. Värm smör/kokosolja till lite mer än rumstemp.
5. Blanda alla ingredienser till en smet.
6. Låt degen jäsa i en timme, gärna längre.
7. Mixa ihop ingredienserna till saffranskrämen.
8. Sätt ugnen på 225 grader.
9. Mjöla händerna med rismjöl. Kavla ut degen till en stor rektangulär och smeta på saffranskrämen.
10. Vik degen dubbel, från långsida till långsida. Dela i avlånga bitar som du sedan formar till klassiska s-formade lussekatter.
11. Lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper.
12. Pensla över dem med lite yaconsirap
13. Grädda i mitten av ugnen i 10 min.
14. Ät så snart det går (inte för varma) eller låt svalna för att sedan förvara i påse i frys.
Du kanske också gillar
Pepparkakor fria från mjök, gluten & vitt socker
Underbart goda, smakrika och krispiga pepparkakor, mer än godkända av alla som smakat! Ett recept som inte får missas!
Växtbaserade saffransbollar fria från gluten & vitt socker
Här kommer ett härligt recept på julbollar med smak av saffran och ingredienser som gör gott.
Växtbaserad saffranskola fri från vitt socker
Underbart god kola med smak av saffran. Lätt att göra och den passar perfekt på godisfatet till jul.
Du kanske också gillar
Mjuk glutenfri pepparkaka
Julig mjuk växtbaserad kaka med smak av pepparkaka. Fri från gluten, mjölk och vitt socker.
Saftigt & mjuk saffranskaka
Underbart god växtbaserad kaka med smak av saffran. Glutenfri och fri från vitt socker.
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer