Växtbaserade gelégodis med smak av jordgubb
ca 20 min 16 bitar (beroende på form)
Tänk att det skulle vara så lätt att göra egna gelégodisar! Ni måste verkligen testa detta, så gott och väldigt uppskattade av barnen. Perfekt godis till påsk!
Recept
Du behöver:
200 gr jordgubbar (jag använde tinade från frysen)
250 ml kokosgrädde
3 msk björksocker
2 msk jordgubbspulver
1 msk pink papayapulver
¼ tsk vaniljpulver
1 msk agar agar (funkar även med gelatin, ta då 2 msk)
Gör så här:
1. Mixa jordgubbar, kokosgrädde, jordgubbspulver och pink papayapulver i matberedare eller med stavmixer.
2. Sila bort kärnorna över en kastrull.
3. Vispa i björksocker, vaniljpulver och agar agar.
3. Värm upp blandningen på medelhög värme i en kastrull.
4. Låt puttra i ca 2 minuter, vispa under tiden.
5. Häll i smeten i små silikonformar eller i en form klädd med bakplåtspapper.
6. Ställ in i kyl och låt stelna. Minst 2 timmar.
7. Ploppa ur hjärtana ur formarna eller skär små bitar.
Förvara i kylskåp i burk med tätslutande lock. Håller sig i ca 2 veckor.
Du kanske också gillar
Syrliga mangoremmar med ingefära
Underbart goda godisremmar med endast tre ingredienser!
Chiapudding med havtorn & gurkmeja + mangosmoothie
Syrlig & god dessert eller mellanmål fri från mjölk & vitt socker.
Växtbaserade mintpuckar fria från vitt socker
Underbart goda mintkakor doppade i mörk choklad. Återskapade från min barndom.
Du kanske också gillar
Enkel glutenfri tårta
Enkel glutenfri tårta Underbart god tårta - och...
Brända mandlar med kokossocker
Brända mandlar med kokossocker Naturliga...
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer