Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore
Jösses säger jag bara! Växtbaserad tacofärs, tomatsalsa och cashewdipp blev alldeles underbara ihop, råkade laga tacofärsen tre gånger på en vecka! Den är underbar och ett väldigt bra växtbaserat alternativ till dig som inte kan eller vill äta rött kött.
I detta inlägg får du inspiration till en näringsrik växtbaserad tacokväll fri från mjölk och gluten. Nedan kommer även recept på två underbara såser som passar väldigt bra till den växtbaserade tacofärsen.
Tomatsalsa
Du behöver:
400 gr krossade tomater
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk oregano
1 tsk gurkmeja
1/2 tsk örtsalt
Svartpeppar
Kokosolja att steka i
Gör så här:
1. Hacka löken och stek den tillsammans med den pressade vitlöken mjuk i en kastrull.
2. Tillsätt alla övriga ingredienser och låt puttra på medeltemp i några minuter.
Klart!
Cashewdipp
Du behöver:
2 dl cashewnötter
(blötlagda 8 timmar)
1 liten pressad vitlöksklyfta
1/2 dl vatten
1/2 dl pressad citron
3 tsk näringsjäst (Bjäst)
1 tsk örtsalt
Gör så här:
Mixa alla ingredienser med en stavmixer eller matberedare till en slät dipp. Klart!
Växtbaserad tacofärs
Du behöver:
400 gr kokta svarta bönor
1 dl pumpafrön
1 dl solrosfrön
2 msk tamarisoja
1 tsk chilipulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
Kokosolja att steka i
Gör så här:
1. Mixa alla ingredienser i en matberedare.
2. Stek ”färsen” i rikligt med kokosolja.
Klar att servera!
Egen tacokrydda:
Du kan även testa att göra en egen tacokrydda fri från socker och tillsatser. Receptet hittar du här!
Tillbehör
Tips! Använd savoykålsblad som tacobröd och servera ovan med bladspenat, hackad gul lök och andra tillbehör som du tycker om.
Hoppas ni gillar detta inlägg!