Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Jag brukar alltid leva dag för dag och vecka för vecka. Det är lättare att komma ihåg, planera och skapa en struktur på det viset. Men det är också till hjälp när jag försöker vara närvarande och inte blicka för långt fram. Jag vill vara så mycket jag bara kan här och nu, även om det är väldigt svårt i perioder. Därför blev jag verkligen förvånad idag när jag insåg att den är jul nästa vecka. Fattar inte hur det kan gå så fort! Ja jag vet, tjatar en del om det men kan verkligen inte fatta. Det är väl nackdelen när man inte tittar längre fram än en vecka, då kommer saker snabbt inpå när de närmar sig.

Denna julen kommer inte alls bli som den brukar. Vi brukar umgås kusiner och med mina föräldrars släkter på bägge sidor. I år kommer vi dela upp oss, inte umgås så många samtidigt och träffas utomhus. Jag som annars är väldigt traditionsenlig när det gäller julen, känner just nu att jag bara får acceptera läget och göra det bästa av situationen. Det blir lite som att vi får ta en paus från den “riktiga” julen ett år för att sedan (förhoppningsvis) kunna fira den igen på riktigt om ett år. Det är vad jag hoppas på <3

Recept på saffranskladdkaka fri från mjölk, gluten & vitt socker

Du behöver:
6 st färska dadlar
6 msk kikärtsspad (eller två ägg)
1,5 dl mandelmjöl
1 msk vatten
2 msk neutral kokosolja
0,5 krm saffran (en halv påse) eller efter smak
+ kokosolja & riven kokos att lägga i formarna

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Kärna ur dadlarna.
3. Vispa kikärtspadet (eller ägg) poröst.
4. Mixa samman kikärtspadet (eller ägg) och färska dadlar.
5. Rör ner resterande ingredienser och blanda ordentligt.
6. Smörj två former (12 cm i diameter) med kokosolja och bröa med riven kokos.
7. Häll i smeten i formerna.
8. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Använder du vanliga ägg tar det kortare tid i ugnen. Kakorna ska fortfarande vara kladdiga.

Här hittar du fyra andra recept som innehåller saffran:

Saffransmuffins sötade med banan

Växtbaserade lussebullar fria från gluten & vitt socker

Salt saffranskola fri från mjölk & vitt socker

Växtbaserad böngryta med saffran & kanel

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson