Växtbaserad linslimpa
Underbart god & smakrik limpa med många härliga ingredienser.
ca 2 h 6-10 personer
Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore
Det är så spännande att testa nya saker! Denna svamp- och valnötslimpa har tidigare gjort succé! Därför var jag nyfiken på att göra en ny variant med nya smaker och denna blev såå god. Även godkänd hos barnen. Jag frågade min lille vad han tyckte om den och han svarade: “Tyst jag njuter!” HAHA, måste ju vara ett väldigt gott betyg?
Recept
Du behöver:
500 gr kokta gröna linser
2 msk chiafrö + 6 msk vatten
50 gr kokosolja, smör eller ghee
1 stor gul lök eller två små (skalad och hackad)
4 vitlöksklyftor (skalade och hackade)
1 stor morot eller tre små (hackade)
1 purjolök (hackad)
2 portabello svamp eller ca 250 gr, (hackad)
2 tsk örtsalt
2 tsk svartpeppar
2 tsk paprikapulver
1 msk oregano
1 dl passerade tomater
4 msk tamari
2 dl kokt quinoa
1 dl pofiber
0,5 dl hampafrö
1 msk psylliumhusk
Glaze:
0,5 dl passerade tomater
0,5 dl yaconsirap
1 msk krämig balsamvinäger chipotle (Renée Voltaire)
Gör så här:
1. Skölj linserna väl.
2. Blanda chiafrö med vatten och låt stå i 10 min.
3. Värm upp kokosolja, smör eller ghee i en kastrull. Lägg i gul lök, vitlök, morot, purjolök och portabello i fettet och stek tills allt mjuknat och fått färg i ca 10-15 min. Rör om hela tiden.
4. Krydda med örtsalt, svartpeppar, paprikapulver och oregano.
5. Sänk värmen och häll i passerade tomater och tamarisoja, rör om.
6. Häll i hälften av blandningen i en matberedare tillsammans med de gröna linserna, quinoa och chiafröbladningen. Mixa lätt, det ska fortfarande ha en struktur.
7. Blanda ihop båda blandningarna tillsammans med resten av ingredienserna.
8. Klä en avlång brödform med bakplåtspapper, häll i blandningen i formen.
9. Gör glazen genom att blanda passerade tomater med yaconsirap och balsamvinäger. Sprid sedan över jämnt på limpan i formen.
10. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i 45 min.
Låt svalna 30 minuter innan du tar ur limpan från formen.
Du kanske också gillar
Näringsrik burgare
En underbart god mungböneburgare med näringsrika tillbehör. Så underbart god!
Biffar med röda linser & morötter
Goda och smakrika växtbaserade biffar fria från gluten och mjölk.
Grönsakssoppa i en slow cooker
Här kommer ett härligt recept på en lätt och smidig grönsakssoppa. Extra smidigt är det i en slow cooker! Tillaga maten långsamt på låg temp.
Du kanske också gillar
Grönkålschips
Grönkålschips Grönkålschips - Så gott, krispigt...
Umamigryta
Umamigryta Växtbaserad näringsrik umamigryta,...
2 Kommentarer
Skicka en kommentar
2 Kommentarer
-
Katrin på juni 7, 2022 på 16:54
Låter spännande. Är det kokt linser vikt 500g eller torkade linser 500g som då ska kokas
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
Låter spännande. Är det kokt linser vikt 500g eller torkade linser 500g som då ska kokas
Det är kokta linsers vikt 🙂