Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore
Här kommer ett lätt recept på en härligt krämig champinjonsoppa. Helt växtbaserad och fri från gluten. Håll till godo 😉
Du behöver:
500 gr champinjoner
Kokosolja, ghee eller smör att steka i
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
500 ml krämig kokosmjölk
2 msk tamarisoja
1 tsk basilika
0,5 dl hampafrön
örtsalt/svartpeppar
Gör så här:
1. Skölj champinjonerna och dela dem i bitar.
2. Skala och hacka de gula lökarna.
3. Stek svampen i kokosolja tills dem fått färg eller till önskad konsistens.
4. Häll därefter i den hackade löken.
5. Skala och pressa i vitlöksklyftorna.
6. Häll i resterande ingredienser, smaka av med salt och peppar.
7. Låt puttra på medeltemp en stund.
Servera som den är eller som jag gjort nedan med svarvad zucchini och toppa med hampafrön.
Fakta om hampafrön
Hampafrön är en god källa till högvärdigt protein och essentiella fetter.
Det går att göra det mesta med skalade hampafrön. De är goda att strö över sallader, tillsättas i grytor, användas i pesto istället för pinjenötter, panera fisk och biffar mm. De är till och med goda att äta som snacks. Oskalade hampafrön lämpar sig bra i bakning. De är lite knastriga i konsistensen och innehåller massor av nyttiga fibrer. Gör en egen proteinrik granola eller grodda dem.
Liknande recept:
Växtbaserad böngryta med jordnötssmör & grönsaker