Mjuk saffranskaka
Underbart god växtbaserad kaka med smak av saffran. Glutenfri och fri från vitt socker.
Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore, Bagaren och kocken & Meds
Denna mjuka & saftiga saffranskaka blev såå god! Passar väldigt bra till vilket fika som helst nu kring jul, eller hela året runt.
Björksocker – skogens eget socker
Xylitol, även kallat björksocker innehåller 40 % mindre kalorier och 75% färre kolhydrater än socker med ett GI värde på 7. Det gör att det tas upp väldigt långsamt av kroppen och vissa menar att kroppen inte behöver producera något insulin vid intag. Jag använder en sort som är från finska björk- & bokträd. Björksocker har otroliga munvårdande egenskaper. Det dödar nämligen de bakterier som orsakar plack, karies och tandköttsinflammation. Det leder inte bara till bättre tänder utan även till bättre andedräkt!
Recept
Du behöver:
4 dl mandelmjöl
2 dl havremjöl
12 färska dadlar
5 msk chiafrön
2 msk björksocker (valfritt)
2 tsk bikarbonat
2 tsk psylliumhusk
1 gr saffran
1 nypa salt
500 ml kokosmjölk
8 msk smält kokosolja
Toppa med:
Kokossmör
Riven kokos
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Kärna ur dadlarna.
3. Mixa dadlarna tillsammans med alla torra ingredienser till ett fint mjöl.
4. Tillsätt sedan resterande ingredienser och mixa vidare till en tjock smet.
5. Smörj en sockerkaksform med kokosolja. Jag använde denna form.
6. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter.
7. Låt svalna i formen.
8. Värm upp kokossmör så det blir rinnande.
9. Häll över kakan och toppa med riven kokos.
Du kanske också gillar
Växtbaserade lussekatter
Växtbaserade lussekatter Växtbaserade lussekatter fria från gluten och vitt socker Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore och Meds Riktigt goda lussekatter, fria från gluten och vitt socker Recept Du behöver: Recept:(Ca 20-25 lussekatter)80 gr...
Saftig chokladtårta med smak av mint
Underbart god tårta med smak av mintchoklad. Helt fri från spannmål, gluten, mjölk & vitt socker.
Snabb & näringsrik nyårsdessert
Underbart god naturligt mjölkfri glass. Två smaker med smält choklad.
Du kanske också gillar
Griljerad rotselleri
Griljerad rotselleri Griljerad rotselleri. Ett...
Växtbaserade lussekatter
Växtbaserade lussekatter Växtbaserade...
1 kommentar
Skicka en kommentar
1 kommentar
-
Marta på december 28, 2021 på 09:05
Den blev riktig god! Men 8msk av smält kokosolja blev för mycket 😀 Jag fick göra om det och använde bara 1msk.
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
Den blev riktig god! Men 8msk av smält kokosolja blev för mycket 😀 Jag fick göra om det och använde bara 1msk.