Saftig chokladtårta med smak av mint
Underbart god tårta med smak av mintchoklad. Helt fri från spannmål, gluten, mjölk & vitt socker.
Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore
Idag fyller jag 35! Sambon jobbar kväll och jag och barnen ska fira med en saftig chokladtårta med smak av mint! Denna tårta med fyra bottnar blev helt underbart god. Helt fri från spannmål, gluten, mjölk och vitt socker! Hoppas ni gillar <3
Björksocker – skogens eget socker
Xylitol, även kallat björksocker innehåller 40 % mindre kalorier och 75% färre kolhydrater än socker med ett GI värde på 7. Det gör att det tas upp väldigt långsamt av kroppen och vissa menar att kroppen inte behöver producera något insulin vid intag. Jag använder en sort som är från finska björk- & bokträd. Björksocker har otroliga munvårdande egenskaper. Det dödar nämligen de bakterier som orsakar plack, karies och tandköttsinflammation. Det leder inte bara till bättre tänder utan även till bättre andedräkt!
Recept
Du behöver:
En tårtbotten:
2 dl mandelmjöl
0,5 dl björksocker
2 tsk bakpulver
2 msk raw kakao
2 msk carob
1/2 tsk vaniljpulver
1 dl MCT olja (funkar även med annan olja eller smör/ghee)
2 ägg
Mintgrädde (för fyra bottnar):
750 ml kyld kokosgrädde
3 msk raw kakao
2-3 droppar pepparmyntsolja
100 gr krossad mintchoklad (recept mintchoklad)
Mintchoklad:
50 gr kakaosmör eller kokosolja
0,5 dl raw kakao
2-3 droppar pepparmyntsolja
Yaconsirap (valfritt)
Smält i en kastrull på låg temp, vispa ihop och lägg I en form med bakplåtspapper. Ställ i kyl eller frys.
(Om du ej vill göra egen choklad går det exempelvis köpa Marabou Dark Mint 70%).
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser.
3. Häll i olja och knäck i äggen.
4. Rör om till en jämn smet.
5. Kläm fast ett bakplåtspapper i en springform (20 cm) och häll i smeten.
6. Grädda i ca 15 min.
7. Låt tårtbottnen svalna.
8. Blanda kokosgrädde, raw kakao och pepparmyntsolja.
9. Hacka mintchokladen.
10. Smeta på kokosgrädden på den första bottnen, strö mintchoklad på och lägg på nästa tårtbotten osv.
11. Smeta ut grädden över hela tårtan och toppa med mintchoklad.
Klar att servera!
Du kanske också gillar
Saftigt & mjuk saffranskaka
Underbart god växtbaserad kaka med smak av saffran. Glutenfri och fri från vitt socker.
Årets naturliga pepparkakshus
Underbart gott pepparkakshus fritt från mjölk, gluten & vitt socker.
Pepparkaksbollar sötade med torkade fikon
Växtbaserade juliga bollar med smak av pepparkaka. Riktigt goda och med naturliga ingredienser.
Du kanske också gillar
Syrliga mangoremmar med ingefära
Underbart goda godisremmar med endast tre ingredienser!
Växtbaserade gelégodis med smak av jordgubb
Naturliga ingredienser och fria från vitt socker. Lätt & gott att göra!
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer