Pepparkakor

Pepparkakor fria från mjölk, gluten & vitt socker

Underbart goda, smakrika och krispiga pepparkakor, mer än godkända av alla som smakat! Ett recept som inte får missas!

Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore & Jordklok

Pepparkakor fria från gluten, mjölk och vitt socker! Dessa pepparkakor blev verkligen toppen, mer än godkända av alla som smakat och det är ett väldigt gott betyg. Receptet kommer från fina Nilla´s Kitchen som jag ändrat om lite 😊 Så roligt att kunna inspireras av andra!

I dessa pepparkakor använde jag kokossocker, något jag vanligtvis inte brukar använda då det höjer blodsockret. Dock har kokossocker ett lågt GI (om man jämför med vanligt socker) på 35 och innehåller inga tillsatser. Det ger en väldigt god smak, lite karamelliknande. Så gott i dessa pepparkakor, binder ihop väldigt bra och ger ett gott krisp!

Pepparkakor

Recept

Du behöver:

2,5 dl kokossocker
0,5 dl yaconsirap
75 gr kokosolja, smör eller ghee
3 tsk ceylonkanel
2 tsk ingefära
2 tsk kardemumma
2 tsk kryddnejlika
1 tsk pomeransskal
1 krm salt
1 tsk bikarbonat
1,5 tsk finmalet psylliumfrö
2,5 dl havremjöl
1,5 dl bovetemjöl
1 dl mandelmjöl
1 ägg
Rismjöl till utbakning

 

Gör så här:

1. Lägg kokossocker och yaconsirap i en kastrull.
2. Värm upp försiktigt på lite över medelvärme, rör hela tiden så det inte bränner.
3. När sockerblandningen blivit till en krämig massa lägger du i kokosoljan och låter den smälta, rör om.
4. Ta av från plattan och lägg i alla kryddor, låt stå och svalna något.
5. Blanda bikarbonat, psyllium, havremjöl, bovetemjöl och mandelmjöl.
6. Häll i sockerblandningen i mjölblandningen och rör om. Använd gärna händerna.
7. Knäck i ägget och rör om ordentligt.
8. Låt stå i 15-20 min tills den satt sig.
9. Forma degen till en limpa och lägg den i plastfolie.
10. Låt vila i minst 30 min, gärna över natten.
11. Ta ut degen och kavla ut en bit i taget. Använd rismjölet på underlaget och kaveln.
12. Skär ut pepparkakor med pepparkaksformar. Använd gärna en stekspade för att lägga över dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.
13. Grädda mitt i ugnen i 170 grader i ca 6-8- minuter, tiden beror lite på vilken tjocklek du gjort.
14. När dem fått fin färg, ta ut och låt svalna. Förvara i en burk i rumstemperatur.

För växtbaserade pepparkakor:
Byt ut ägget till 1 tsk finmalet psylliumfrö och 1,5 del vatten. Låt koka upp tillsammans och vispa samtidigt. Ta bort kastrullen från plattan så fort det börjar bubbla och vispa i ca två minuter. Använd sedan ”ägget” i ovan recept.

Pepparkakor

Du kanske också gillar

Växtbaserade lussekatter

Växtbaserade lussekatter

Växtbaserade lussekatter Växtbaserade lussekatter fria från gluten och vitt socker  Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore och Meds Riktigt goda lussekatter, fria från gluten och vitt socker  Recept Du behöver: Recept:(Ca 20-25 lussekatter)80 gr...

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: 
@cleanlifestyle.se
Youtube : 
Clean Lifestyle Madelene Lennartsson