Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Idag firar vi fettisdagen med chokladbollssemlor! Lite tokigt tänker ni kanske? Det tycker inte jag 😉 Mår man inte bra av att äta de traditionella semlorna får man låta kreativiteten flöda.

Så här kommer ett recept på chokladbollssemlor fria från gluten, mjölk och vitt socker:

Chokladboll (8 st):
10 st färska dadlar
4 dl glutenfria havregryn
5 msk kokosolja
1 dl riven kokos
3 msk kakao
1 nypa salt

1 dl cashewnötter att rulla chokladbollarna i

Cashewgrädde:
2 dl cashewnötter
0,25 dl yaconsirap
0,5-1 msk kakao

Gör så här:

1. Blötlägg cashewnötterna till cashewgrädden dagen innan du vill baka dessa.
2. Börja med chokladbollarna. Kärna ur dadlarna.
3. Mixa alla ingredienser till chokladbollen till en rullbar smet.
4. Rulla chokladbollarna till åtta stycken bollar.
5. Mixa cashewnötterna du ska rulla bollarna i.
6. Rulla bollarna i cashewnötterna.
7. Ställ bollarna i kylen.
8. Börja med cashewgrädden.
9. Skölj av de blötlagda cashewnötterna.
10. Mixa nötterna tillsammans med yaconsirapen och kakao till en slät smet.
11. Skär av toppen på de kyla chokladbollarna.
12. Pressa ut cashewgrädden på bollen och lägg på hattarna.

Förvara i kyl eller frys.

Liknande recept:

Raw semla fri från vitt socker

Chokladsemlor fria från spannmål, mjölk & vitt socker

Växtbaserade semlor fria från socker & spannmål

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson