Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore & Meds
Älskar denna tid på året, gå barfota, njuta utomhus dag som kväll, ljuset och det bästa är att sommaren knappt har börjat, allt det härliga ligger framför oss! Det värsta är bara att barnen aldrig vill gå och lägga sig, det var aldrig några problem under det mörka vinterhalvåret, nu är det diskussioner och tjat varje kväll (haha)! Fler som kämpar?
Fördelar med mjölksyrade grönsaker
Syrade grönsaker tillför många härliga bakterier till tarmen och stöttar de goda bakterierna som finns där. De påverkar vårt immunförsvar positivt och påverkar kroppens förmåga att ta upp bland annat järn och zink. Under jäsningen kan det också bildas vitamin B12 och folsyra. Det finns alltså många positiva fördelar och därför försöker jag få i mig varje dag. Det är kul att variera och ett sätt är att tillföra i en hummus, ni måste testa!
Recept hummus med syrad rödkål
Du behöver:
500 gr kokta kikärtor (eller koka själv)
1 st stor kokt rödbeta
1-2 pressade vitlöksklyftor
2 msk tahini
0,5 dl olivolja
1 msk pressad citron
1 tsk mald spiskummin
0,5 tsk örtsalt
0,5 tsk mald svartpeppar
2 dl syrad rödkål (jag använde Tistelvinds)
Gör så här:
1. Mixa alla ingredienser till en slät smet.
Toppa med extra olivolja och sesamfrön.
Servera till en sallad, soppa eller bre på en smörgås.