Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore & Meds

Här kommer ett av alla resultat på mitt experimenterande i köket! Glutenfritt blomkålsbröd som passar dig som äter enligt en lågkolhydratskost. I helgen är det dags för mer skapande i köket, vilket jag älskar! Imorgon blir det planering av nya recept, hojta om det är något speciellt ni önskar!

Du behöver:
600 gr blomkål
Olivolja
En nypa örtsalt
2 dl mandelmjöl
2 dl kokosmjöl
2 chiaägg (2 msk chiafrö, 6 msk vatten)
0,5 tsk örtsalt
2 msk fiberhusk

Solrosfrö till topping

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 100-150 grader.
2. Skölj och dela blomkålen.
3. Lägg blomkålsbitarna på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper.
4. Häll över olivolja och en nypa örtsalt.
5. Grädda i mitten av ugnen tills blomkålen mjuknat.
6. Ta ut blomkålen och låt svalna lite.
7. Blanda ingredienserna till chiaäggen och låt stå i 10 min.
8. Mosa eller mixa blomkålen tillsammans med de övriga ingredienserna till en deg.
9. Låt stå 10 min.
10. Forma till små bollar, pensla med vatten och toppa med solrosfrö.
11. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen på 175 grader i ca 30 min.
Förvara i frys.

Liknande recept:

Chiabullar – växtbaserade och glutenfria

Fröbullar – veganskt, ägg-, gluten-, mjölk- och nötfritt lågkolhydratsbröd!

Lågkolhydrat & glutenfritt pumpafröbröd

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson