Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore & Meds
Jag hade en omröstning på min instagram där ni fick rösta om vilket recept ni ville se härnäst! Ni har röstat och ni valde rätt, denna gryta blev underbart god 🙂
Här kommer receptet på en smakrik, växtbaserad och näringstät belugalinsgryta.
Du behöver:
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
Kokosolja att steka i
2 cm riven färsk ingefära
1 msk gurkmeja
2 tsk koriander
1 tsk finmalen svartpeppar
0,5 tsk kardemumma
400 gr passerade tomater
0,5 dl jordnötssmör
500 ml kokosmjölk
Örtsalt
2 dl belugalinser
Gör så här:
1. Skala och hacka löken.
2. Skala vitlöken.
3. Stek den hackade löken i kokosolja och pressa i vitlöken.
4. Stek tills löken mjuknat något.
5. Häll i resten av ingredienserna och låt dem koka till belugalinserna är klara, i ca 20 min.
6. Smaka av med örtsalt.
Servera med syrade morötter, kålrabbi, ärtor, bladspenat och avokado. Eller det som du själv tycker om 🙂
Vill du testa?
Liknande recept:
Växtbaserad böngryta med jordnötssmör & grönsaker
Spana gärna in Sandras recept: Böngryta med curry