Idag har jag jobbat första dagen efter semestern. Lite trött i huvudet och sugen på allt möjligt. De kan bero på många saker men en bidragande orsak är nog att jag ätit mer frukt under ledigheten. Ni vet, den där bananglassen, den är rätt svår att motstå och den triggar tyvärr “måste-ha-mer-behovet” i min hjärna. Problemet är inte att jag ätit frukt utan att jag överäter, de har jag alltid gjort. Är något för gott så finns det inget stopp.

Det kanske inte var så konstigt att magen sa ifrån den där sommaren för 14 år sedan.

Jag är så väl medveten om att min mage mår absolut bäst av en lågkolhydratskost men ändå faller jag dit. Lättast är det när jag mår absolut bäst i tarmen och när jag är ledig, vill så gärna klara av att äta som alla andra.
Nu känns det skönt att vara tillbaka i de vanliga rutinerna igen och mota bort det där envisa sockersuget.

Någon som känner likadant som mig?

RECEPT
Den svalkande smoothien som ni ser på bilden hade jag tänkt publicera en het sommardag. Gjorde denna till barnen och deras kompis för flera veckor sedan, den fick högsta betyg och de vore synd om ni missa den. Det som är tråkigt är att värmen förmodligen håller sig undan resten av året, men då kan ni trösta er med nedan:

Du behöver:
300 gr frysta jordgubbar
300 gr färsk vattenmelon
2 st frysta passionsfruktstärningar
0,5 st pressad lime

Gör så här: Mixa allt i en high speed blender, klart!

Vattenmelon och jordgubbsdrink
Vattenmelon- & jordgubbsdrink