Saftig chokladtårta med smak av mint
Underbart god tårta med smak av mintchoklad. Helt fri från spannmål, gluten, mjölk & vitt socker.
Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore
Idag fyller jag 35! Sambon jobbar kväll och jag och barnen ska fira med en saftig chokladtårta med smak av mint! Denna tårta med fyra bottnar blev helt underbart god. Helt fri från spannmål, gluten, mjölk och vitt socker! Hoppas ni gillar <3
Björksocker – skogens eget socker
Xylitol, även kallat björksocker innehåller 40 % mindre kalorier och 75% färre kolhydrater än socker med ett GI värde på 7. Det gör att det tas upp väldigt långsamt av kroppen och vissa menar att kroppen inte behöver producera något insulin vid intag. Jag använder en sort som är från finska björk- & bokträd. Björksocker har otroliga munvårdande egenskaper. Det dödar nämligen de bakterier som orsakar plack, karies och tandköttsinflammation. Det leder inte bara till bättre tänder utan även till bättre andedräkt!
Recept
Du behöver:
En tårtbotten:
2 dl mandelmjöl
0,5 dl björksocker
2 tsk bakpulver
2 msk raw kakao
2 msk carob
1/2 tsk vaniljpulver
1 dl MCT olja (funkar även med annan olja eller smör/ghee)
2 ägg
Mintgrädde (för fyra bottnar):
750 ml kyld kokosgrädde
3 msk raw kakao
2-3 droppar pepparmyntsolja
100 gr krossad mintchoklad (recept mintchoklad)
Mintchoklad:
50 gr kakaosmör eller kokosolja
0,5 dl raw kakao
2-3 droppar pepparmyntsolja
Yaconsirap (valfritt)
Smält i en kastrull på låg temp, vispa ihop och lägg I en form med bakplåtspapper. Ställ i kyl eller frys.
(Om du ej vill göra egen choklad går det exempelvis köpa Marabou Dark Mint 70%).
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser.
3. Häll i olja och knäck i äggen.
4. Rör om till en jämn smet.
5. Kläm fast ett bakplåtspapper i en springform (20 cm) och häll i smeten.
6. Grädda i ca 15 min.
7. Låt tårtbottnen svalna.
8. Blanda kokosgrädde, raw kakao och pepparmyntsolja.
9. Hacka mintchokladen.
10. Smeta på kokosgrädden på den första bottnen, strö mintchoklad på och lägg på nästa tårtbotten osv.
11. Smeta ut grädden över hela tårtan och toppa med mintchoklad.
Klar att servera!
Du kanske också gillar
Växtbaserade gummibjörnar i tre olika smaker
Växtbaserade gummibjörnar i tre olika smaker Naturliga ingredienser och fria från vitt socker. Lätt & gott att göra! Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore & Meds Tänk att det skulle vara så lätt att göra egna gelégodisar! Ni måste verkligen...
Växtbaserad och glutenfri banankaka
Växtbaserad och glutenfri banankaka Underbart god banankaka. Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore Denna växtbaserade och glutenfria banankaka ser inte mycket ut för världen, men oj så god den blev! Det var i våras jag bakade denna senast och känner att...
Carobgodis
Carobgodis Enkelt och gott! Osötat, växtbaserat och glutenfritt Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore & Meds Här kommer ett recept på carobgodis. Carob är ett alternativ man kan använda istället för kakao. En del kan vara känsliga för kakao, då är carob...
Du kanske också gillar
Raw jordgubbsrutor
Raw jordgubbsrutor Goda jordgubbsrutor Inlägget...
Växtbaserade chokladägg
Växtbaserade chokladägg Växtbaserade chokladägg...
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer