
Havrekakor med banan & jordnötssmör
Underbart goda kakor som passar perfekt till både fika och lyxigt mellanmål. Riktiga favoriter hos barnen!
ca 25 min ca 16 st
Inlägget innehåller annonslänk till Bodystore
Supergoda havrekakor med banan och choklad! En riktig favorit hos barnen och dessa passar bra till fika och som ett lyxigare mellanmål.
Varför yaconsirap?
Yaconroten som innehåller ca 30 % av sockerarten fructooligosaccharides, har den positiva egenskapen att verka probiotiskt i tarmsystemet, det är bra för både matsmältningen och immunförsvaret. Sockret i sirapen påverkar inte blodsockret i kroppen då det ej tas upp i tarmen. Dessutom innehåller den viktiga mineraler och näringsämnen.

Recept
Du behöver:
2 stora bananer
1,5 dl jordnötssmör (eller mandelsmör)
0,5 dl yaconsirap
1 tsk vaniljpulver
4 dl glutenfria havregryn
1 liten nypa salt
50 gr choklad (<- förslagvis denna, jag använde 90%, funkar lika bra med 100%)
1 dl valnötter
Gör så här:
1. Skala om mosa bananerna fint.
2. Blanda med jordnötssmör, vaniljpulver, vaniljpulver, havregryn och salt.
3. Hacka choklad och valnötter och blanda i resten av smeten.
4. Klicka ut som små kakor på en plåt med ett bakplåtspapper.
5. Grädda i 200 grader i ca 12 min.


Du kanske också gillar
Goda kolaägg med carob
Växtbaserade påskägg med smak av kola, fria från vitt socker.
Syrliga mangoremmar med ingefära
Underbart goda godisremmar med endast tre ingredienser!
Växtbaserade gelégodis med smak av jordgubb
Naturliga ingredienser och fria från vitt socker. Lätt & gott att göra!
Du kanske också gillar
Goda kolaägg med carob
Växtbaserade påskägg med smak av kola, fria från vitt socker.
Syrliga mangoremmar med ingefära
Underbart goda godisremmar med endast tre ingredienser!
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer