Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore
Det är underbart när saker går snabbt att göra och när det är okomplicerat, som detta underbara tillbehör! Detta är ett enkelt recept på picklad rödlök med äppelcidervinäger, så enkelt och så gott! Passar till det mesta, som bönburgare, poké bowls, sallader, ja – egentligen allt.
Du behöver:
3 rödlökar
2 dl vatten
2 dl äppelcidervinäger
2 msk björksocker (valfritt)
1 nypa salt
Gör så här:
1. Skala rödlöken.
2. Skär löken i tunna skivor.
3. Blanda de övriga ingredienserna och blanda med löken. (Vätskan ska täcka löken).
4. Förvara i en glasburk eller matlåda.
5. Låt dra minst 30 min.
Servera som tillbehör.
Björksocker – skogens eget socker
Xylitol, även kallat björksocker innehåller 40 % mindre kalorier och 75% färre kolhydrater än socker med ett GI värde på 7. Det gör att det tas upp väldigt långsamt av kroppen och vissa menar att kroppen inte behöver producera något insulin vid intag. Jag använder en sort som är från finska björk- & bokträd.
Bekämpar bakterier
Björksocker har otroliga munvårdande egenskaper. Det dödar nämligen de bakterier som orsakar plack, karies och tandköttsinflammation. Det leder inte bara till bättre tänder utan även till bättre andedräkt!