Imorgon är det fredag och kanske dags för fredagstacos? 😃 Sedan nästan ett år tillbaka steker jag svarta bönor i kokosolja med egenblandad tacokrydda, istället för att steka köttfärs i margarin och färdigköpt tacokrydda. Det har hänt mycket på ett år, och jag känner mig tacksam för att jag har hittat enkla knep som gör vardagen lite hälsosammare, som i sin tur får mig att må bra 💚 

Jag har aldrig innan reflekterat över att tacokryddan som man köper i affären bland annat innehåller druvsocker, potatisstärkelse och potatisfibrer. Det hörde till ovanligheterna att jag ens tittade på innehållet i produkter jag köpte för ett år sedan 🙊 Numera lusläser jag alla innehållsförteckningar och ju kortare de är desto bättre. Nu kanske ni tänker: Vad gör lite druvsocker? I dagligvaruhandeln innehåller majoriteten av alla producerade produkter tillsatt socker i olika former. Ofta får man i sig mycket mer socker under en dag än vad man är medveten om. När man häller i en påse tacokrydda i sin köttfärs blir det samma sak som att slänga i två sockerbitar extra. Jag tycker det är väldigt onödigt eftersom man kan göra sin egen tacokrydda sjukt lätt och dessutom vet man exakt vad den innehåller. Vill du testa kommer receptet nedan 😍

Tacokrydda utan socker

Du behöver:
1,5 tsk salt
2 tsk chilipulver
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
2 tsk paprikapulver
2 tsk spiskummin
1 krm cayennepeppar

Gör så här: Blanda allt. Använd 1-3 msk tacoblandning till 500 gr köttfärs.

Jag tycker blandningen smakar precis som vanlig tacokrydda, och ovan recept innehåller varken socker eller potatis.