Livsmedel jag byter ut

Ni undrade vilka livsmedel jag byter ut och ville veta vad jag väljer istället, här kommer svaret:

▪️ MJÖL SOM INNEHÅLLER GLUTEN
Min mage tål verkligen inte gluten, de var flera år sedan jag åt det sist. Jag väljer helst mandel- och kokosmjöl de få gånger jag bakar till mig själv. Idag gjorde jag pannkakor till barnen på havremjöl som jag gjort av glutenfria havregryn.

▪️ MJÖLK, GRÄDDE OCH CREME FRAICHE
När jag diagnostiserades med Ulcerös kolit för 14 år sedan sa min läkare till mig att jag skulle hålla mig borta från mjölk (den förövrigt enda kostrekommendationen jag fått från en läkare). Jag använder oftast kokosmjölk i matlagningen och ibland havrebaserade produkter. Ost äter jag vid väl valda tillfällen (alltså inte så ofta), bjäst smakar parmesan och är ett bra alternativ.

▪️ VITT SOCKER
Jag använder aldrig vitt socker, eller jo där ljög jag, har testat att göra egen kombucha ett par gånger och då använder man socker till svampen (som den sedan äter upp). Jag annars använder endast yaconsirap eller björksocker om jag tex ska bjuda på fika.

▪️ RÖTT KÖTT
Väljer bort rött kött av flera skäl men det främsta är min tarmhälsa, jag vill helt enkelt må bra i tarmen. Jag använder olika bönor och ärtor i många rätter jag lagar men äter också ägg. Fisk och kyckling äter jag mer och mer sällan men händer ibland.

▪️ VITA KOLHYDRATER
Jag håller mig borta från alla kolhydratrika livsmedel då jag känner att min kropp mår bäst på en lågkolhydratskost. Dessutom triggas inte mitt sockersug. Äter en massa grönsaker istället.

Har du några speciella livsmedel som du brukar byta ut?

 

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: 
@cleanlifestyle.se
Youtube : 
Clean Lifestyle Madelene Lennartsson

 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *