Varje förmiddag dricker jag alltid varmt vatten med riven ingefära och citron. Det är de enda jag konsumerar innan lunch eftersom jag kör periodisk fasta (18:6). Vilket innebär att jag fastar under 18 h varje dygn och äter under 6 h. Jag fastar för att min tarm ska få en naturlig vila och för att jag mår så mycket bättre av det ☺️

Visste du att ingefära har slemlösande och antibiotiska egenskaper?
Jag läste någonstans att om man regelbundet konsumerar ingefära kan den förbättra kroppens försvar mot olika infektioner, influensa, hosta, förkylning och kroniska sjukdomar. Ja jag vet, man ska inte tro på allt man läser men det finns faktiskt studier som stärker detta.
Är du fortfarande skeptisk? Jag har inte varit hemma en enda dag i vinter från mitt jobb, trots två barn som går på förskola med massa baciller 😅 Jag har endast varit lite hes och lite snorig, det är allt. Kanske kan det vara ingefäran? 🤔

Brukar du äta eller dricka ingefära och märker du i såfall någon skillnad? ☺️