Visste ni att kardemumma innehåller antioxidanter och tillhör samma familj som ingefära? Den har även liknade egenskaper. Kardemumma värmer kroppen och är bakteriedödande. Det gör kryddan bra att använda vid förkylningar och halsinfektioner. Den har även en kramplösande verkan och kan lindra magknip, kolik och mensvärk. Spännande va?
Jag älskar kardemumma! Det är verkligen gott i bullar och bakverk, men går fint att blanda i fröknäcket också 👌 Vill du testa? Se recept nedan.

Du behöver:
1,5 dl solrosfrön
1 dl psylliumfrön (går även bra med linfrön) 
1 dl chiafrön 
1 dl pumpafrön
1 msk fiberhusk
0,5 dl olivolja
2 dl vatten
0,5-1 tsk kardemumma 
Flingsalt

Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader. Koka upp vattnet. Blanda ihop alla frön kardemumma och husk i en skål, rör sedan ner oljan och vattnet. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper och lägg ett till bakplåtspapper över fröblandningen, pressa ut med händerna så att de blir ett tunt lager. Ta bort det översta bakplåtspappret och strö över flingsalt. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter, ta sedan ut plåten och skär i bitar, ställ tillbaka i ugnen i 20 minuter. Stäng av ugnen och låt stå kvar i 10 minuter. Låt dem svalna och ät 👏 Jag äter dessa som chips 😍

Vem älskar fröknäcke lika mycket som jag?

Fröknäcke med kardemumma