Basande & antiinflammatorisk smoothie

Allt vi stoppar i oss kan vara basiskt eller försurande för kroppen. Exempel på starkt försurande ”livsmedel” är nikotin, alkohol, socker, vetemjöl, kaffe, kött, fisk, ost, ägg och processade produkter. Ett för högt intag av försurad mat leder till att kroppens PH-värde sjunker och det kan börja bildas urinsyra i bindväven. Urinsyra kan skapa inflammationer och gikt i kroppen.

Min pappa fick gikt för några veckor sedan och läkaren sa till honom att han skulle äta basisk mat. Trodde inte mina öron när han berättade det för mig!

Det är inte bara maten som spelar roll utan även hur vi lever, jag har läst mycket om att stress försurar kroppen. Vilket för mig är helt logiskt. Jag jobbar på detta hela tiden, att bli medveten och tvinga mig själv att ta det lugnt.

Vad kan man då göra för att basa kroppen? Det går att naturalisera kroppen och få en bra PH-balans genom att äta 70-80% basisk och 20-30% försurande livsmedel. Idag äter många tvärtom, 70% surt och 30% basiskt.
Testa denna basiska smoothie:

Du behöver:
2 selleristjälkar
2 nävar bladspenat
0,5 st zucchini
1 citron
1 avokado
1 cm färsk gurkmeja
1 cm färsk ingefära
1 dl vatten

När jag gjorde min livsstilsförändring åt jag enligt Gröna kuren i 6 veckor. Detta för att bli av med mitt sockersug, få en lugnare mage, ett jämnare humör men också för att jag hade hört att sjukdomar ej trivs i basiska kroppar. Även fast det inte finns många studier inom kost så verkade detta stämma på mig. Efter sex veckor (om inte innan dess) hade mina inflammationsvärden i tarmen sjunkit från 960 till 45 (under 50 är normalt). Så fantastiskt. Här kan du läsa mer om Gröna kuren.

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: 
@cleanlifestyle.se
Youtube : 
Clean Lifestyle Madelene Lennartsson

 

3 Kommentarer

 1. Linda

  Hej,

  Jag vill göra gröna kuren men undrar om man själv hittar på recept och mängd fett eller finns det något 6 veckors program att gå efter?:)

  Svara
  • Madelene

   Det är pågång ett program och kommer lanseras i början av nästa år 🙂

   Svara
 2. Helena

  När kommer detta program ut?

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *