Jag brukar alltid hålla mig till gröna bananer om jag väljer att äta. Detta för att undvika trigga sockersuget. Gröna bananer innehåller resistent stärkelse, mindre socker och har ett lägre GI-värde. De ska vara så pass gröna att de är mycket svåra att skala och knappt smakar banan.

Resistent stärkelse kan förbättra tarmfloran rejält. Den bidrar även till ett stabilare blodsocker, stärker immunförsvaret och minskar risken för tjocktarmscancer.
Bönor, linser och kokt avsvalnad potatis innehåller också resistent stärkelse.

Gula bananer innehåller inte mycket resistent stärkelse men har ett högre innehåll av antioxidanter vilket också är bra. Ju äldre bananerna blir desto gulare och sötare blir dem, de är perfekta i ett bröd och favorit hos barnen. Detta måste ni testa 👇

Du behöver:
3 st bananer
3 ägg
0,5 dl kokosolja
5 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk ceylonkanel
1 tsk kardemumma

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Mosa bananerna, smält kokosoljan. Blanda alla torra ingredienser och blanda ihop med de övriga. Lägg sedan smeten i en form klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 50 min.

Har du testat baka bananbröd?

Bananbröd
Bananbröd utan gluten