Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore
Här kommer det efterlängtade receptet! Jag har testat att göra “sill” på inlagd aubergine förut och det receptet hittar du här. Nu var jag sugen på att testa göra “senapssill”, googlade runt för att se om det fanns något liknande recept på de jag ville göra men kunde inte hitta. Senapssill för mig ska vara krämig och när man vill använda naturliga ingredienser, som även ska vara mjölkfria ställer det till problem. Tycker ändå att jag lyckades ganska bra (som tur var)!
Du behöver:
1 aubergine
1 rödlök
250 ml krämig kokosmjölk
1 msk yaconsirap
3 msk dijonsenap
0,5 tsk örtsalt
0,5 tsk svartpeppar
0,5 citron
Gör så här:
Förbered nedan dagen innan servering.
1. Skär auberginen i 0,5 cm tjocka skivor.
2. Salta dem och låt dra i några minuter.
3. Skölj bort saltet och skär i vanlig sillstorlek.
4. Koka bitarna i vatten i någon minut tills de mjuknat något.
5. Häll av vattnet och låt svalna.
6. Blanda krämig kokosmjölk, yaconsirap, örtsalt, svartpeppar.
7. Pressa i en halv citron (detta tar bort kokossmaken).
8. Blanda auberginebitarna och blandningen tillsammans.
9. Skala och skär rödlöken i skivor.
10. Varva lök och aubergineblandningen i en glasburk. Förvara i kylskåp i en sluten burk.
Tryck här för ett annat gott recept på inlagd växtbaserad “sill” (aubergine).
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson