Ni var många som var nyfikna på recepten från min matlagning i söndags. Man kan säga att jag gjorde en rejäl kylskåpsrensning.

Jag gillar att göra ordentligt med mat så jag och familjen klarar oss 3-4 dagar utan att behöva laga mat. De är så vi får ihop vår vardag. Lite förberedelser men inte så mycket planering av vad vi ska laga. Jag går alltid på känsla. Därför gillar jag att ha många olika saker hemma.
Jag håller mig borta från rött kött men ibland äter jag fisk. Det är dessutom perfekt att förvara i frysen i flera veckor innan man tillagar. Vill du testa ovan fiskgratäng?

Du behöver:
800 gr torsk
250 gr champinjoner
5 dl kokosmjölk (eller valfri grädde)
2 msk dijonsenap @kungmarkatta1983
1 gul lök
1 paprika
2-3 msk färsk persilja eller basilika
Örtsalt
Svartpeppar
Kokosolja (eller smör att steka i)

Gör så här: Tina torsken om den är fryst. Dela champinjonerna, paprikan och hacka löken. Stek grönsakerna i kokosolja tills de mjuknat. Tillsätt sedan resten av ingredienserna förutom torsken. Låt puttra på medeltemp i ca 5 min och smaka av. Lägg torsken i en ugnsform och strö lite salt och peppar över. Häll sedan blandningen över torsken och grädda i ugnen på 160 grader tills fisken är genomkokt (ca 30-45 min).

Brukar du planera dina matlådor inför veckan eller går du på känn? 

torskgratäng
Torskgratäng matprepp