Varför jag inte värderar mat

Vet ej om ni tänker på hur jag benämner mina recept. Jag undviker t ex. att skriva “hälsosam”, “nyttig” eller “sund”. Jag gillar inte att värdera maten jag äter eller serverar till våra barn. Jag vill inte ge dem några värderingar eller mig själv dåligt samvete för någonting jag äter/ätit. Jag blir lätt frustrerad på någon som säger till mig “du äter ju alltid så hälsosamt” eller “vad du är nyttig då”. För mig handlar det inte om att äta hälsosamt, vara nyttig eller sund, maten är min medicin och den håller mig frisk (samt den övriga livsstilen såklart). Jag vill att mina barn ska hålla sig friska, jag vill motverka sjukdom och ohälsa. Jag vill äta och servera mina barn mat som kroppen behöver, naturlig mat som den alltid har varit. Men jag skulle aldrig kategorisera maten på deras tallrikar.

Kokt potatis kan för någon anses som “onyttig” och för någon annan anses den vara “nyttig” i jämförelse med t ex. pommes frites. Därför är det svårt att dela in mat i “nyttig” och “onyttig”. Jag äter det jag vet att min kropp mår bra av, inte för att vara hälsosam eller följa någon diet.
Det är lätt att svepas med i olika hälsotrender som sägs vara det bästa och det mest hälsosamma. Alla kroppar fungerar olika och man måste själv hitta något som är hållbart i längden.
Jag tvingas leva på ett visst sätt om jag ska hålla mig medicinfri för resten av livet. Det är inte alltid lätt, men jag är väldigt glad över att jag hittat det som min kropp mår bra av.

Varför jag inte värderar mat
Varför jag aldrig värderar mat

Hur får du din kropp att må bra? Dela med dig i kommentarsfältet och inspirera andra 💚

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: 
@cleanlifestyle.se
Youtube : 
Clean Lifestyle Madelene Lennartsson

 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *