Två år som sockerfri!

Idag är dagen jag alltid kommer komma ihåg, dagen jag alltid kommer vara lite extra stolt över mig själv. Dagen jag skrev historia i mitt eget liv.

Idag är det två år sedan, hela TVÅ år sedan jag slutade med det vita sockret. (Okej, förutom någon bit 90%-ig choklad en gång vid väl utvalda tillfällen). Jag inte ätit något godis, inga Ahlgrens bilar, inga kakor, inga bullar, ingen Coca Cola, ingen Polly, inga sura colanappar, inga geléhallon, inga ostbågar, inget lösgodis, ingen ketchup, ingen Marabou gräddnougat, inga skumtomtar, inga pepparkakor. Inget, verkligen inget sött som är hel- och halvfabrikat, eller jo, jag smaka ju en mjölkfri glasskula nu i somras (måste vara ärlig). Men om man inte räknar den så är detta väldigt stort för en gammal godisråtta.

Jag brukade bli arg på mamma när hon bakade kladdkaka och endast tog en deciliter socker istället för tre, (som det stod i receptet). Nu bakar jag aldrig med vanligt socker, det är en stor förändring.

Jag är tacksam över att jag håller min tarmsjukdom i schack utan mediciner. Jag är tacksam över att jag aldrig mer behöver bli trött efter en sockerkick på vitt socker, tacksam över att aldrig mer behöva ha massa finnar i ansiktet, tacksam att jag aldrig mer behöver äta godis för att bli glad och pigg, tacksam över att jag aldrig mer behöver må illa för att jag ätit för mycket sött. Jag är helt enkelt tacksam för vad det sockerfria livet gett mig, ett nytt liv med nya insikter. Att det gav mig det riktiga livet tillbaka, att orken och energin finns där, så som man ska må.

Nu har nog mina nära och kära hunnit vänja sig vid tanken av att den gamla godisråttan inte kommer tillbaka. Det har nog varit jobbigast för min stackars sambo, jag ändrade mig från en dag till en annan och har inte gått tillbaka sedan dess. Jag är verkligen så sjukt tacksam över att han stått och står ut med mig ❤️

Jag är också väldigt tacksam för er alla som dagligen gillar, kommenterar och skriver meddelanden till mig här. Ni förgyller mina dagar och inspirerar mig till att fortsätta!

Puss på er 💚

 

clean lifestye
Lycklig gammal sockerråtta

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: 
@cleanlifestyle.se
Youtube : 
Clean Lifestyle Madelene Lennartsson

 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *