Träning till en vana – 5 tips!

Jag vill vara stark, må bra, ha energi, sova gott och hantera stress – Träningen hjälper mig med detta. Fast att jag är medveten om hur bra jag mår efter ett träningspass så kan det ändå vara svårt att få träningen till en vana. Speciellt nu när det blir mörkare på kvällen, när man känner sig hängig eller har en förkylning på gång. Ibland kan de vara bra att ha små knep att ta till för att komma iväg till gymmet eller ut på den där löpturen. Här kommer mina 5 tips som fungerar för mig när motivationen är som sämst 💪👇

1. VARFÖR?
Hitta din drivkraft till rörelse och ansträngning. Varför vill du träna och vad har du för mål med din träning? När du vet detta blir det lättare att motivera dig själv.

2. PLANERA
Gör en veckoplanering, skriv upp vilka dagar och vad/när du ska träna och ändra dig inte. För min del handlar de även om att varannan vecka planera in barnvakt två kvällar eftersom då min sambo arbetar tvåskift. Då kommer jag verkligen iväg också!

3. ALL TRÄNING RÄKNAS
Det är svårt att sätta höga mål från början. Sänk förväntningarna, om man har svårt att få tid på kvällen kanske morgonen passar bättre? Jag tar ibland en lunchpromenad och det är bättre än ingenting. Speciellt när jag har ett stillasittande jobb. Sätt inte för höga krav på dig själv.

4. VÄRVA EN VÄN
Träna med en kompis! Det blir roligare och dessutom kan ni stötta och motivera varandra när det känns jobbigt.

5. SÄTT EN HÅLLBAR VANA
Alla mår bra att träna kontinuerligt under resten av livet. Det betyder inte att man måste följa något slaviskt. Ta en paus när du känner att du behöver. Jag tränade knappt något alls nu i sommar, det blev bara inte så. Dock känns det väldigt bra när man gör något på rutin och fått det till en vana. Då blir det inte jobbigt att ge sig iväg.

Jag tränade fotboll i flera år och det absolut bästa med den var att jag inte ens var medveten om att jag tränade. När jag skadade mitt knä var det en stor sorg att jag tvingades sluta. Efter skadan har jag verkligen kämpat med att hitta en ny träningsform, och detta är 6 år sedan. Ge inte upp och testa dig fram 💚

Vilka är dina träningstips?

träningstips, Träning till en vara 5 tips

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: 
@cleanlifestyle.se
Youtube : 
Clean Lifestyle Madelene Lennartsson

 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *