Reflektion & insikter 2022

2022 har gett mig nya insikter, erfarenheter, utmaningar och lärt mig nya saker. Precis som vanligt har året bjudit på höga toppar och djupa dalar. Jag har varit lycklig, glad och sprudlande, i andra stunder ledsen, gråtande och nedstämd. Livet är oförutsägbart, hur mycket man än jobbar med sig själv kommer det komma motgångar som man inte är bredd på. Det är oundvikligt, tyvärr.

Tycker att tiden sprungit förbi och året har varit mitt snabbaste någonsin! Har känts som ett förberedande år på många sätt. Många möjligheter har öppnats som kommer upp 2023. Stora projekt har väckts. Jag vet åt vilket håll jag ska men det är också så många funderingar och tankar.

För min egen skull vill jag sammanfatta det gånga året och även dela med mig de insikter jag tar med mig in till år 2023. Hoppas det kan inspirera andra.

Intentioner istället för löften

Jag har sedan länge slutat med nyårslöften, löften till sig själv är lätta att bryta och jag vill inte ha ett löfte till mig själv som jag kommer ha svårt för att hålla. Löften klingar även negativt för mig. Jag använder mig i stället av intentioner, det känns lättare att ha för avsikt att klara något än att lova att sig själv att klara något. Den enda intentionen inför 2022 var att bära mer färg. Vilken jag själv tycker att jag klarat med bravur. Bästa tajmingen i modet också, då hela 2022 varit ett färgglatt år modemässigt och det har inte varit svårt att klä sig i färgglada kläder. En av anledningarna till att jag valde just den intentionen var att jag kände att jag behövde få in mer glädje i vardagen, då färger påverkar men också för att våga gå utanför min comfort zone. Tittade man in i min garderob 2021 kunde man i stort sett se endast vita, gråa och svarta nyanser. Nu är läget ett helt annat!

Djurens språk och budskap

Året 2022 började med att en stor uggla flög in i mitt sovrumsfönster, blev såklart livrädd då det var mörkt ute och jag fattade inte alls vad det var först. Jag tror på att djuren kommer med visdom och att det betyder saker. Att de skickar budskap, oavsett vilket vilt djur jag stöter på brukar jag alltid googla upp dess betydelse. Uggla står för:

”Gör bruk av din egen visdom, din gåva är att föra din egen visdom och tradition vidare. Här gäller det att föra visdom och tradition vidare genom t ex skrift, tal eller handlande.”
Ur Djurens språk av Solöga.

Gröna kuren
Bild av Sofia Linder, redigerad av mig.

Min första onlinekurs

Detta budskap kom väldigt passade då jag i början av året var i full färd med att skapa min första onlinekurs: Gröna kuren 4 veckor. Vilket inte är vilken onlinekurs som helst, mycket av den är byggd på mina egna erfarenheter och det jag lärt mig. Ett budskap från djuren att jag var på rätt väg helt enkelt. Den 13 mars 2022 släpptes kursen efter över ett års arbete med den. Nu är det över 100 personer som gått den och kan fortfarande inte fatta det!

Det är så viktigt att omge sig av människor som tror på det man gör och vill skapa. Jag är så oroligt tacksam över att jag tog kontakt med Marie på Formkontakt. Egentligen i ett annat ärende men kom på att jag kunde fråga henne samma dag om onlinekurser i stället. Kan med säkerhet säga att utan henne hade det aldrig blivit någon onlinekurs. Jag är en person som behöver draghjälp vid stora projekt, ha människor omkring mig som påminner och som jag jobbar med för att få motivation när jag är i en svacka.

Marie hjälpte mig även att bygga om min hemsida på nytt, men också att skapa min alldeles egna kursportal. En kursportal som jag har så mycket planer för i framtiden. Marie har varit till obeskrivlig hjälp, hon har peppat och stöttat mig igenom hela processen. Är så tacksam för det.

Retreat Stockholm
Bild från retreat

Retreats

Våren 2022 agerade jag kock på två retreats för tredje och fjärde gången ute på en magisk ö i Stockholms skärgård. Det är någonting alldeles magiskt med att få vistas där ute på ön med alla fantastiska kvinnor. I vår håller fina Yohanna två wellness- och yogaretreat ute på ön igen och jag kommer laga mat i vanlig ordning. Min underbara syster Caroline kommer följa med för att stötta mig i köket på samma sätt som vid varje retreat. Skulle aldrig klara mig utan henne!

Så fort jag hamnar på ön händer något i mig! Detta är mitt kreativa place, där jag bara kan leka, släppa fram min kreativitet till fullo och verkligen utmana mig själv, på flera plan. Det blir mindre och mindre trösklar för varje gång men utvecklas så otroligt mycket!

Miljön, människorna, energin och det underbara space Yohanna håller för oss finns det inga ord för. Jag önskar att alla skulle få möjligheten att uppleva detta. Möta sig själv, yoga, slappna av, få perspektiv på livet och hur man lever, connecta med andra, äta näringsrik färgglad mat, bada i havet, basta, njut, stänga ute omvärlden och framför allt få dyrbar tid med sig själv. Är så tacksam varje gång jag får möjlighet att åka dit. Tack Yohanna.

Växtbaserad matlagningskurs
Växtbaserad matlagningskurs

Fysisk växtbaserad kurs

Under hösten fick jag möjligheten att hålla i en fysisk växtbaserade matlagningskurs för allra första gången i mitt liv. Det är alltid jobbigt att göra något för första gången. Allt material som ska skapas, alla recept, matinköp, listor, väga innehållet noga för att deltagarna ska få ut så mycket värde som möjligt. Jag blev inhyrd som kursledare av Studiefrämjandet och kursen var även arrangerad av Västra Götalandsregionen och Naturskyddsföreningen. Jag lärde mig otroligt mycket och fick väldigt fin erfarenhet. Framför allt väcktes lusten att skapa mer liknande kurser. Kommer meddela så fort planeringen är klar!

Växtbaserad matlagningskurs
Växtbaserad matlagningskurs

Utveckling i familjeföretaget

Som säkert flera av er har koll på driver mina föräldrar en gård där de hyr ut boende och en lada för bröllop (och liknande). Nolgården i Ugglum har utvecklas och efter de tråkiga åren som varit kunde vi äntligen satsa på riktigt. 2022 var den första fullbokade sommaren. Bokningarna för bröllop fortsätter att strömma och denna sommar är redan fullbokad. Det är verkligen så kul att ladan och gården kommer till användning på det finaste sätt. Men också tacksam över att få göra detta tillsammans med mina föräldrar och systrar, det är fint att kunna skapa något tillsammans.

Nolgården i Ugglum
Nolgården i Ugglum

Startad fotoverksamhet

2022 var året jag började satsa mer på min fotoverksamhet. Fotade flera bröllop och barn, jösses vad kul det är! Tyvärr kommer det lite i skymundan då jag har så många andra projekt igång samtidigt. Dock trivs jag väldigt bra med min nya fotostudio i källaren, får se vad framtiden utvisar. Spana in Fotograf Madelene på Instagram om ni vill veta mer.

Bild jag tagit i sommar
Bild jag tagit i sommar

Spännande förfrågningar

I början av 2022 fick jag även en spännande förfrågan som 2023 kommer bli till en verklighet. Jag har jobbat med projektet hela hösten och nu under 2023 kommer det bli officiellt. Jag hoppas verkligen att ni kommer uppskatta detta! Det var varit mycket arbete och fotande i köket, många nya recept och lärdomar. Ibland har jag velat ge upp, men vet jag att allt kommer vara värt det i slutändan. Ni kommer märka när jag får avslöja!

Djupa dalar

Det har varit det snabbaste året för mig någonsin, kanske för att det hänt så mycket i livet. Även om jag nämner många positiva saker ovan, har även jag varit i djupa dalar. Som det även blir hos de flesta människor. Det är ofta att man upplever att många har det så fantastiskt hela tiden men sanningen är att om man pratar med människor i sin närhet drabbas många av motgångar. Jag har inga problem med att dela med mig av saker till mina nära och kära. Dock kommer min vistelse på nätet alltid vara positiv och att sprida glädje, för det behöver vi alla mycket av. Jag tar lätt åt mig andras energier och påverkas mycket av allt som händer i världen. Ibland är jag medveten och bra på att stänga ute men i andra perioder fastnar jag i destruktiva tankar.

Väljer alltid glädje

Vill egentligen bara säga att vi alla mår dåligt ibland och vi måste tillåta oss själva att göra det. Det viktiga är att kunna bryta destruktiva tankar (eller liknande) för att inte fastna och agera offer. Det är bara du som kan ändra hur du tänker och vad du vill sända ut till andra. Jag kommer alltid att välja glädjen, den är otroligt viktig i mitt liv (kanske lyser igenom på min Instagram, hehe). Allt det jobbiga jag har gått igenom med exempelvis min tarmsjukdom, det har jag aldrig stannat i. Det är nästan så att mina föräldrar mått sämre än jag själv. Jag har alltid tänkt att det löser sig, om jag varit i ett skov har jag alltid tänkt att det kommer gå över. Jag är en positivt tänkande person, ser möjligheter i stället för problem, svårigheter jag går igenom ser jag som lärdomar. Jag kommer alltid välja glädjen men det är okej att må dåligt ibland <3

Clean lifestyle
Bild av Sofia Linder, redigerad av mig.

Insikter

Insikter jag fått under 2022 som jag vill ta med mig in i 2023.

Egentid & ritualer
Att bara få vara med sig själv är otroligt viktigt. Jag vill få tiden att ta hand om mig, ta pauser, promenera i skogen. Skriva tacksamhetsdagbok på morgonen eller kvällen. Lägga mer tarot. Få in alla de saker som får mig att må bra och lyssna in hur min kropp mår. Jag springer ofta utan att stanna, jag vill bli bättre på att vara mer i nuet. Meditera, lyssna inåt och följa hjärtats väg.

Sluta multitaska
Gör en sak i taget, multitaska inte! Jag kan och har ofta många projekt igång samtidigt, är lättdistraherad och hoppar snabbt mellan olika arbetsuppgifter. Mycket blir gjort men inget blir färdigt. I slutet av 2022 förstod jag fördelen med att avsätta hela dagar för endast en arbetsuppgift. Mycket mer effektivt, saker blir färdiga och jag slipper stress.

Lita på min egen förmåga
Det är väldigt lätt att tvivla på sig själv som företagare. Tankar som: Vem vill lyssna på det jag har att säga? Vad kommer de tycka om mig? Kan jag verkligen göra skillnad? Etc. För mig är det lätt att jag kommer i perioder då jag har dessa tankar, det utspelar sig i att jag inte uppdaterar lika frekvent på mina sociala medier. Att jag väljer att inte synas så mycket. Något jag kommer ta med mig in i 2023 är att försöka minska perioderna av destruktiva tankar om mig själv och min egen förmåga. Börja mata mig själv med tankar som gör gott i stället. Jag vet att jag kommer klara allt det jag tar mig för. De som vill lyssna och behöver, kommer lyssna. De som inte vill höra kommer inte höra. Allt är okej, jag är okej och jag ska bara köra min grej. Det rimmade ju!

Prioritera sömn
2022 var året jag för första gången jag vid några tillfällen lagt mig med barnen tidigt och somnat för natten, typ 19:30. Jag är en person som behöver 8 timmars sömn för att må som allra bäst. Men har också insett att ibland, i vissa perioder, behöver jag mer återhämtning och vila för att fungera. Vilken skillnad det har gjort. Det handlar mest om att lyssna på kroppen och vad den behöver. Ge den en chans att läka och processa. Det kommer jag absolut att fortsätta med under 2023.

Gör roliga saker
Kanske det viktigaste av allt. Livet ska vara roligt, det ska vara roligt att leva. Mat och hälsa ska vara roligt! Visst det kommer utmaningar på vägen men man får aldrig glömma att njuta medan man är här. Livet är för kort för att inte hinna med roliga saker!

Tack för att du orkade läsa hela vägen hit, hoppas du kan ta med dig något från detta inlägg <3

Vilka är dina insikter från året som gått?

 

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: 
@cleanlifestyle.se
Youtube : 
Clean Lifestyle Madelene Lennartsson

 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *