Dessa har jag helt glömt av att publicera! Tänkte gjort de under sommaren då ni ville ha tips på utflyktsmat/snacks, men dessa går ju faktiskt äta närsom.

Du behöver:
2 dl cashewnötter
1 dl mandel
1 dl riven kokos
3 msk kokosolja
1 msk yaconsirap
3 tsk kardemumma
3 tsk celyonkanel
0,5 tsk vaniljpulver
1 liten nypa salt

Gör så här: Mixa alla ingredienser i en matberedare till en smet som är lätt att rulla. Smaka av smeten innan du rullar till bollar, du kanske vill ha mer sötning i? Jag föredrar så lite sötning som möjligt. När du provsmakat rullar du bollar och doppar i riven kokos och quinoapuffar. Mums! Jag brukar förvara mina i frysen så att jag alltid har något att ta med till barnen om vi skulle få för oss att åka ut på utflykt. Men passar lika bra till ett lyxigt mellanmål.

Varför ceylonkanel?
Ceylonkanel är den äkta kanelen och den innehåller massor av antioxidanter. Den kanel som säljs i dagligvaruhandeln heter kassiakanel och är en billigare kanelsmakande art som innehåller det giftiga ämnet kumarin. Att äta mer än 1 tsk om dagen kan vara skadligt. Dock behöver man inte vara orolig om man råkat överdosera någon gång, vår lever är ett fantastiskt organ som renar kroppen från gifta ämnen.

Ha en underbar dag!

kanelbullebollar