Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore
Nu ska jag avslöja receptet på riktigt goda dadelbollar som smakar bättre än vanliga chokladbollar! Enlig mig själv då 😉 Dessa serverade jag under Konstnatten Mekelsmäss i september och de var riktigt populära. Måste nog säga att hemligheten är att inte vara rädd för saltet, du kan enkelt smaka av under tiden.
Du behöver:
6 färska dadlar
2 dl glutenfria havregryn
4 msk kokosolja
0,5 dl riven kokos
1,5 msk kakao
0,5 tsk vaniljpulver
1 nypa salt
Riven kokos att rulla i
Gör så här:
1. Kärna ur dadlarna.
2. Mixa alla ingredienser till en rullbar smet.
3. Smaka av med salt, de lyfter smakerna och gör bollarna riktigt goda!
4. Rulla till bollar och doppa i riven kokos.
5. Förvara i kyl eller frys.
Här hittar du många andra sötsaker fria från mjölk, gluten och vitt socker.