Här kommer ännu ett godisrecept!
Vanliga mozartkulor har alltid varit en favorit på godisbordet under julafton. Men nu när smaklökarna ändras så är de inte lika lockande längre med de söta smakerna. Därför experimenterade jag fram detta recept förra julen.

Nedan recept kan alltid halveras om man inte vill göra så många.

Nougat:
200 gr rostade hasselnötter
1 msk raw kakao
3 tsk yaconsirap (annan sötning funkar också)
0,5 tsk vaniljpulver
3 msk kallt vatten

Mandelmassa:
5 äggvitor
7,5 dl mandelmjöl
1 krm bittermandelsarom
Choklad:
200 gr mörk choklad (helst utan socker, jag valde 90% från Lindts)

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Rosta hasselnötterna i 10 minuter. Gnugga dem i en kökshandduk tills skalen är borta. Mixa tills nötterna blivit en kräm och mixa i de övriga ingredienserna. Nu är nougaten färdig.
Mandelmassa: blanda alla ingredienser i en skål, blir den för lös blandar du i mer mjöl och blir den för hård blandar du i mer äggvita. Rulla till små bollar och platta ut mandelmassan, placera sedan en bit nougat i mitten och fördela mandelmassa runt om.
Smält chokladen försiktigt, gärna i ett vattenbad. Doppa varje boll i chokladen och låt stelna på bakplåtspapper. Förvara i kylen.

Mozartkulor
Mozartkulor med egengjord nougat och mandelmassa, fria från vitt socker.

Vilket är ditt favoritgodis under julen?