Om Madelene

clean lifestyle
Foto: Sofia Linder, redigerad av mig.

Mitt namn är Madelene Lennartsson och jag är en glad kreatör som brinner för att sprida glädje och enkelhet kring mat, hälsa och personlig utveckling. Jag arbetar som hälsoinspiratör, receptkreatör och fotograf. Snart är jag färdig lic. Livsstilsrådgivare.

Jag bor med min sambo och våra två barn i Falköping. Hela min resa och anledningen till att jag nu startat ett företag började i januari 2018. Hela 13 år efter jag fick den autoimmuna tarmsjukdomen Ulcerös kolit, jag slutade med mina mediciner och gjorde jag en livsstilsförändring. Resultatet fick mig att inse att vi till stor del kan påverka vår egen hälsa. Efter min egen förändring blev min drivkraft är att inspirera andra till ett friskare liv.
Läs om hela min sjukdomshistoria här.

Från start har jag endast sett mina kanaler som en hobby. Jag gjorde nämligen karriär som försäljningschef på ett företag jag arbetat under 11 år. Hade ansvar för försäljning, produkter och personal över halva Sverige. Sen kom 2020 och under våren arbetade vi mycket hemifrån. Pausen från ekorrhjulet resulterade i att jag började ifrågasätta mina val och prioriteringar. När jag väl börjat ge mina tankar kraft kunde jag inte stoppa dem. Jag sa upp mig från mitt arbete och började på ny kula, de resulterade i mycket mer tid hemma hos min familj. Du kan läsa om alla nya prioriteringar jag gjort här.

Startade upp mitt företagande under namnet Clean Lifestyle på riktigt under hösten 2020. Något jag knappt vågat drömma om är nu verklighet! Clean Lifestyle handlar om att informera, uppmuntra och fokusera på det positiva för en friskare, piggare vardag med mycket näring, naturlig mat, mindre tillsatser och kemikalier. En renare livsstil helt enkelt, ”one cleaner lifestyle”.

Foto: Sofia Linder, redigerad av mig.

Min matfilosofi

När jag vistas i köket och får vara kreativ flyger tiden iväg, det är då jag upplever att jag är i mitt egna flow. Maten har alltid varit en central del i mitt liv men den har inte alltid varit oproblematisk. Innan min livsstilsförändring föredrog jag snabbmat som pizza, hamburgare, pasta och sockriga livsmedel – allt som gav mig snabb energi. Det gjorde så klart att jag gynnade den pågående inflammationen i min tarm och den blev aldrig riktigt bra trots mediciner. Nu har jag äntligen hittat en balans och jag följer ingen speciell diet. Jag har hittat en kost som fungerar för mig. Mycket fokus på näring och naturlig mat, varierande färger och olika tillagningssätt.

Min kropp mår bäst av en naturlig lågkolhydratskost, fri från gluten, mjölk och vitt socker. Även om de ibland slinker ner lite ost! Jag tror inte på förbud, fokuserar istället på det jag mår bra av. Då gör det inget om det vid något tillfälle skulle slinka ner något annat som jag inte brukar eller vill äta. Maten ska både vara välmående för kroppen och glädje för själen. Jag vill lyfta matens förmåga till läkning och de fantastiska egenskaper som maten har för vår kropp. Det är inte endast maten som är viktig för vår hälsa men det var där allt började för mig.

Foto: Sofia Linder, redigerad av mig.

11 lära-känna-mig-mer-fakta:

1. Bra att veta: Jag är stenbock sol, jungfru måne, lejon ascendent. Min Human Design är Generator, Enneagram 7/8 samt Myer-Briggs ENFJ.

2. Jag är lite av en perfektionist, på vissa saker. Gillar att ha ordning omkring mig men kan se ut som kriget när jag lagar mat.

3. Jag har alltid velat arbeta med människor, hjälpa och inspirera. Att lära känna nya människor är superkul!

4. Jag var kräsen som barn, skalade ärtor och hot dogs (skinnfri korv). Fick jag en seg köttbit som jag inte kunde svälja spottade jag ut den, slängde den bakom kökssoffan när mamma och pappa tittade bort.

5. Jag säger alltid vad jag tycker, eller egentligen vad jag tänker. Det är både till min fördel och till min nackdel.

6. Mina åsikter kan vara väldigt starka åt ett håll idag men imorgon kan jag bytt sida. Detta gör min sambo tokig och ibland glad (om det är till hans fördel).

7. Jag tror inte på att allt blir svart och att vi förvinner när vi dör. Vi har levt och kommer leva många fler liv efter detta.

8. Jag är diplomerad i intuitiv tarot. Ser det som självhjälp, personlig utveckling, stöttning och förklaringar i livet, de kan även ge en knuff i rätt riktning.

9. Jag har inte ätit lösgodis, mjölkchoklad eller annat godis sedan januari 2018. Detta är stort för en gammal godisråtta!

10. Får panik när jag hör andra människor smaska. Det är bland de värsta ljuden som finns!

11. Har inga problem med att bjuda på mig själv, älskar att skoja och ha roligt. Tar inte mig själv allt för seriöst. Bildbevis nedan:

Foto: Sofia Linder, redigering av mig.

Kontakta mig

Hör gärna av dig om du undrar något:

Mail: madelene@cleanlifestyle.se
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson