
Växtbaserade mintpuckar fria från vitt socker
Underbart goda mintkakor doppade i mörk choklad. Återskapade från min barndom.
ca 30 min (plus kylningstid) ca 22 st
Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore, Bagaren och kocken & Cervera
Dessa mintkakor eller mintpuckar är nostalgi för mig, något jag alltid tyckte om som barn. Älskade allt sött i för sig men mint har alltid varit en favorit! Nu när det närmar sig påsk kan man, i stället för att göra puckar forma kakorna till små ägg och doppa i choklad. Hur bra?! Det är under påsk vi svenskar äter som mest godis, jag tror det slår vår julkonsumtion. Så varför inte passa på att göra lite eget? Enkelt och gott!

Recept
Du behöver:
100 gr kokosolja utan smak
1 dl kokosgrädde (krämig tetra från Garant eller det tjocka lagret i en konservburk)
1-2 msk björksocker (1 msk sukrin melis) eller skippa sötning helt
2 msk kokosmjöl
3 droppar pepparmyntolja
100 gr Lindt choklad 90% eller 100% (eller gör själv)
Gör så här:
1. Lägg kokosoljan, kokosmjölken, sötningen, kokosmjölet och pepparmyntsoljan i en kastrull.
2. Värm upp på medelhög värme tills sötningen har lösts upp.
3. Häll i smeten i en skål och ställ in i kylen.
4. När degen stelnat och är formar ta ut och forma små puckar på en bricka eller plåt klädd med bakplåtspapper. (Det var lite tålamodsprövande).
5. Ställ in i frysen tills de stelnat helt (ca 1 timme).
6. Smält chokladen över vattenbad.
7. Doppa mintkakorna i chokladen och lägg tillbaka på bakplåtspapperet.
8. Ställ in i kylen och låt stelna helt. Förvaras bäst i tättslutande burk i kylen. Men också goda att ställa fram i rumstemp en stund innan man äter, smakar då väldigt likt originalet! (Med lite mindre sötning då förstås 😉)


Du kanske också gillar
Chiapudding med havtorn & gurkmeja + mangosmoothie
Syrlig & god dessert eller mellanmål fri från mjölk & vitt socker.
Rödrosa & gröna växtbaserade våfflor
Underbart frasiga, goda, veganska & glutenfria våfflor. Perfekt till frukost, mellanmål & varför inte till middag?
Bananpannkaka med smak av choklad
Underbart goda pannkakor stekta över öppen eld, fri från mjölk & gluten.
Du kanske också gillar
Växtbaserade gelégodis med smak av jordgubb
Naturliga ingredienser och fria från vitt socker. Lätt & gott att göra!
Chiapudding med havtorn & gurkmeja + mangosmoothie
Syrlig & god dessert eller mellanmål fri från mjölk & vitt socker.
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer