Växtbaserade geléhallon
Växtbaserade geléhallon, fria från vitt socker.
Recept
Du behöver:
100 gr hallon
50 gr lingon
3 msk vatten
0,5 lime
Björksocker efter smak (valfritt)
1 tsk agar agar
Gör så här:
1. Koka upp bären med vatten i en kastrull.
2. Mixa bären med en stavmixer.
3. Sila bort kärnorna och lägg i kastrullen igen.
4. Vispa i pressad lime, björksocker och agar agar.
5. Värm upp blandningen på medelhög värme i en kastrull.
6. Låt puttra i ca 2 minuter, vispa under tiden.
7. Häll i smeten i små silikonformar eller i en form klädd med bakplåtspapper.
8. Ställ in i kyl och låt stelna. Minst två timmar.
9. Ploppa ur hjärtana ur formarna eller skär små bitar.
Förvara i kylskåp i burk med tätslutande lock. Håller sig i ca 2 veckor.
Du kanske också gillar
Växtbaserad julkola fri från vitt socker
Riktigt god julkola, helt växtbaserad/vegansk och fri från vitt socker. Ett recept på en seg och krämig kola som passar på godisfatet.
Mjuk pepparkaka fri från gluten, mjölk & vitt socker
Mjuk växtbaserad pepparkaka helt fri från gluten, mjölk och vitt socker. Den är sötad med banan, dadlar och yaconsirap. Riktigt god!
Salt saffranskola fri från mjölk & vitt socker
Här kommer ett smaskigt recept på salt saffranskola fri från mjölk och vitt socker. Perfekt för dig som vill baka något enkelt, passar alla!
Du kanske också gillar
Energibar toppad med choklad
Ett näringsrikt och gott mellanmål som är gluten- och nötfritt, passar till de flesta tillfällen.
Guldgröt med antiinflammatoriska kryddor
Underbart kryddig gul havregrynsgröt med en kryddning som gör gott!
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer