Lunch/ Middag/ Recept/ Tillbehör

Växtbaserad tacokväll

Växtbaserad tacos

Jösses säger jag bara! Växtbaserad tacofärs, tomatsalsa och cashewdipp blev alldeles underbara ihop, råkade laga tacofärsen tre gånger på en vecka!

Tomatsalsa:
400 gr krossade tomater
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk oregano
1 tsk gurkmeja
1/2 tsk örtsalt
Svartpeppar
Kokosolja att steka i

Gör så här: Hacka löken och stek den tillsammans med den pressade vitlöken mjuk i en kastrull. Tillsätt alla övriga ingredienser och låt puttra på medeltemp i några minuter. Klart!

Tomatsalsa
Smakrik tomatsalsa med gurkmeja

Cashewdipp:
2 dl cashewnötter
(blötlagda 8 timmar)
1 liten pressad vitlöksklyfta
1/2 dl vatten
1/2 dl pressad citron
3 tsk bjäst
1 tsk örtsalt

Gör så här: Mixa alla ingredienser med en stavmixer eller matberedare till en slät dipp. Klart!

Cashewdipp
God dippsås god på cashewnötter

Tacofärs:
400 gr svarta bönor
1 dl pumpafrön
1 dl solrosfrön
2 msk tamarisoja
1 tsk chilipulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
Kokosolja att steka i

Gör så här: Mixa alla ingredienser i en matberedare. Stek ”färsen” med i kokosolja. Klart att servera!

Vegansk tacos
Växtbaserad tacos med goda tillbehör

Tips! Använd savoykålsblad som tacobröd och servera ovan med bladspenat och hackad gul lök.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply