Växtbaserad jordnötskola
Krämig eller hård vegansk kola doppad i choklad. Fri från mjölk och vitt socker.
Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore
Hej alla fina och god fortsättning ❤ Hoppas ni har/haft en mysig julhelg. Det fick vi också till slut, även om vi inte kunnat umgås med alla vi önskat. Idag är den fjärde kvällen i rad med lite feber (trots att jag tagit det väldigt lugnt, inte ens vistats ute i det underbara vädret). Nu verkar det också som att barnen fått en liten släng av det jag fått. Bara att hålla tummarna för att det är över till nästa helg!
Okej, nu får de vara slut på de tråkiga, vi fokuserar istället på det roliga (läs goda). Vad tror ni om dessa jordnötskolabitar doppade i choklad?
Recept
Du behöver:
2 dl kokosgrädde, det tjocka lagret i en konservburk, jag använder tetraförpackning från @garantskafferiet
2 dl yaconsirap
2 dl björksocker
1 dl jordnötssmör
1 dl saltade jordnötter
Choklad:
50 gr kakaosmör/kokosolja
0,5 dl raw kakao
Valfri mängd yaconsirap (går skippa helt)
Toppa med:
Hackade saltade jordnötter
Gör så här:
1. Koka ihop kokosgrädde, yaconsirap och björksocker i en kastrull.
2. Rör om då och då och koka upp till 160 grader.
3. Ta av från plattan och häll i jordnötssmör och jordnötter.
4. Häll ut kolan tunt på ett bakplåtspapper.
5. Låt kolan kallna i kylen innan du klipper den i bitar.
6. Under tiden, smält kakaosmöret på låg temp i en kastrull.
7. Vispa i kakaon och eventuellt sötning.
8. Ta ut kolan och klipp i lagom stora bitar, doppa dem i chokladen och strö hackade jordnötter på.
9. Förvara i kyl eller frys. I kylen blir de lite sega och i frysen blir de lite samma konsistens och krisp som daim. Jag föredrar frysen 😉
Du kanske också gillar
Pepparkakor fria från spannmål, mjölk & socker
Vilken fantastisk respons jag fick på gårdagens inlägg. Ni var väldigt många som ville ha recept på pepparkakorna, superkul! Eftersom er önskan är min lag så kommer här receptet: Du behöver: 100 gr kokosolja 1 dl kokosmjölk 2 msk yaconsirap 2 msk kikärtsspad 2 dl...
Antiinflammatorisk brysselkål
Det har verkligen varit härligt med sol idag även om man vistats större delen inomhus på jobbet. Jag tycker det är mysigt denna del av året men jag saknar verkligen ljuset. Någon mer som känner samma? I helgen hade jag besök av mina systrar och då bjöd jag bland annat...
Griljerad blomkål
Byt ut julskinkan och griljera istället ett blomkålshuvud. Griljerad blomkål är supergott och påminner väldigt mycket om originalet på julbordet.
Du kanske också gillar
Växtbaserad julkola fri från vitt socker
Riktigt god julkola, helt växtbaserad/vegansk och fri från vitt socker. Ett recept på en seg och krämig kola som passar på godisfatet.
Växtbaserad saffranskladdkaka fri från gluten & vitt socker
Smaka denna ljuviga saffranskladdkaka som är fri från mjölk, gluten och vitt socker. Riktigt kladdig variant till jul.
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer