Växtbaserad jordnötskola
Krämig eller hård vegansk kola doppad i choklad. Fri från mjölk och vitt socker.
Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore
Hej alla fina och god fortsättning ❤ Hoppas ni har/haft en mysig julhelg. Det fick vi också till slut, även om vi inte kunnat umgås med alla vi önskat. Idag är den fjärde kvällen i rad med lite feber (trots att jag tagit det väldigt lugnt, inte ens vistats ute i det underbara vädret). Nu verkar det också som att barnen fått en liten släng av det jag fått. Bara att hålla tummarna för att det är över till nästa helg!
Okej, nu får de vara slut på de tråkiga, vi fokuserar istället på det roliga (läs goda). Vad tror ni om dessa jordnötskolabitar doppade i choklad?
Recept
Du behöver:
2 dl kokosgrädde, det tjocka lagret i en konservburk, jag använder tetraförpackning från @garantskafferiet
2 dl yaconsirap
2 dl björksocker
1 dl jordnötssmör
1 dl saltade jordnötter
Choklad:
50 gr kakaosmör/kokosolja
0,5 dl raw kakao
Valfri mängd yaconsirap (går skippa helt)
Toppa med:
Hackade saltade jordnötter
Gör så här:
1. Koka ihop kokosgrädde, yaconsirap och björksocker i en kastrull.
2. Rör om då och då och koka upp till 160 grader.
3. Ta av från plattan och häll i jordnötssmör och jordnötter.
4. Häll ut kolan tunt på ett bakplåtspapper.
5. Låt kolan kallna i kylen innan du klipper den i bitar.
6. Under tiden, smält kakaosmöret på låg temp i en kastrull.
7. Vispa i kakaon och eventuellt sötning.
8. Ta ut kolan och klipp i lagom stora bitar, doppa dem i chokladen och strö hackade jordnötter på.
9. Förvara i kyl eller frys. I kylen blir de lite sega och i frysen blir de lite samma konsistens och krisp som daim. Jag föredrar frysen 😉
Du kanske också gillar
Saffransmuffins sötade med banan
Saftiga saffransmuffins sötade med banan. Muffins helt fria från spannmål (gluten), mjölk och vitt socker. Favorit hos barnen!
Mozartkulor med egengjord nougat & mandelmassa
Här kommer ännu ett godisrecept!Vanliga mozartkulor har alltid varit en favorit på godisbordet under julafton. Men nu när smaklökarna ändras så är de inte lika lockande längre med de söta smakerna. Därför experimenterade jag fram detta recept förra julen. Nedan recept...
Inlagd växtbaserad “sill” (aubergine)
Inlagd växtbaserad “sill” (aubergine). Ett veganskt alternativ vi jul, midsommar, påsk eller när du helt enkelt blir sugen.
Du kanske också gillar
Mjölkfri apelsinpralin fri från vitt socker
Mjölkfri apelsinpralin fri från vitt socker. Recept på sockerfri pralin med smak av apelsin. Passar perfekt på godisbordet till jul.
Växtbaserad cashewfudge med choklad
Växtbaserad cashewfudge fri från vitt socker. En riktig krämig fudge med ett knaprigt chokladlager. Sockerfri, mjölkfri och glutenfri fudge.
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer