Raw växtbaserad sandwichglass
Underbart god rå vegansk sandwichglass! Helt naturlig, fri från gluten och vitt socker.
ca x min x personer
Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore
Jag har har gjort en hel del nya glassrecept denna sommar, detta är nummer 11! Jag älskar glass och tycker att det är väldigt roligt att skapa nya varianter. I början av sommaren fick ni önska vilka glassrecept ni ville att jag skulle ta fram och här kommer ett av dem! Nämligen sandwichglass (på mitt sätt då), den är rå naturlig, fri från mjölk, gluten och vitt socker. Tycker absolut att du borde testa, den blev riktigt smarrig!
Varför yaconsirap?
Yaconroten som innehåller ca 30 % av sockerarten fructooligosaccharides, har den positiva egenskapen att verka probiotiskt i tarmsystemet, det är bra för både matsmältningen och immunförsvaret. Sockret i sirapen påverkar inte blodsockret i kroppen då det ej tas upp i tarmen. Dessutom innehåller den viktiga mineraler och näringsämnen.
Recept
Du behöver:
Glass:
250 ml kokosgrädde (det tjocka lagret i en konservburk, jag använder gärna i tetraförpackning från Garant)
2 dl cashewsmör
1-3 msk yaconsirap (eller annan valfri rinnande sötning)
2-3 tsk vaniljpulver
Kaka:
3 dl mandel
8 st färska dadlar
3 msk kokosolja
1 msk kakao
0,5 tsk vaniljpulver
1 krm salt
Gör så här:
1. Mixa kokosgrädde, cashewsmör, yaconsirap och vaniljpulver slätt.
2. Häll smeten i en lagom stor form klädd med bakplåtspapper, jag använde en 20×20 cm.
3. Låt stå i frysen till den stelnat helt.
4. Kärna ur dadlarna och mixa dem tillsammans med mandel, kokosolja, kakao, vaniljpulver och salt till en formbar deg.
5. Tryck ut degen till en dubbelt så stor yta som glassmeten.
6. Ställ in i kylen tills den stelnat.
7. Ta ut den stelnade glassen och den stelnade kaksmeten.
8. Dela kakan i två bitar och lägg glassmeten på ena och den andra kakbiten ovanpå glassmeten.
9. Dela i bitar och ät direkt eller frys in och ät vid ett senare tillfälle, lycka till!
Du kanske också gillar
Glass med smak av choklad och lite kola
Glass med smak av choklad och lite kola Enkel naturligt växtbaserad glass med smak av choklad och lite kola. Den goda kolasmaken kommer från carob som kan används istället för kakao. Carob är koffeinfritt och används framförallt istället för kakao när man äter enligt...
Mangoglass på två ingredienser
Mangoglass på två ingredienser Mangoglass på två ingredienser, underbart god glass till alla! Naturlig, krämig och växtbaserad. Inlägget innehåller annonslänkar till Meds Det går att halvera nedan recept om man vill, jag gjorde till 6 barn och 3 vuxna, allt tog slut....
Sockerfri aprikosglass
Sockerfri aprikosglass Supergod glass med naturliga ingredienser, fri från mjölk och socker. Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore & Meds Sockerfri aprikosglass - Vem vill smaka? Recept Du behöver:200 gr torkade aprikoser 150 gr mango (färsk eller...
Du kanske också gillar
Krämig naturlig melonglass
Krämig naturlig melonglass Krämig naturlig...
Glass med smak av choklad och lite kola
Glass med smak av choklad och lite kola Enkel...
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer