Mungburgare

Näringsrik burgare

En underbart god mungböneburgare med näringsrika tillbehör. Så underbart god!

Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore & Meds

Jag säger bara OMG! Denna blev så underbart god! Burgaren är från Oh Mungood. Skapade detta recept i ett samarbete med dem till min Instagram, men den är helt klart värd sin plats även här! Det är verkligen svårt att hitta produkter med bra innehåll men denna burgaren är toppen och innehåller inga konstigheter alls! Den är svenskproducerad, helt växtbaserad, fri från gluten och tillsatser. Du steker enkelt burgaren i rikligt med kokosolja, jag gillar när utsidan blir lite krispig! Sååå gott, ni måste testa denna kombination!

Istället för hamburgerbröd kan du göra skivor av kålrabbi, sötpotatis eller butternutpumpa i ugn – det blir supergott! Jag toppade med picklad fänkål, rödbetshummus, avokado, stekt lök och röd pesto! Nedan finner ni alla recept!

ohmungood

Rödbetshummus

Du behöver:

250 gr kokta rödbetor
240 gr kokta stora vita bönor (eller koka själv)
1 vitlöksklyfta
0,5 pressad citron
1 msk tahini
1 tsk spiskummin (mald)
Salt/svartpeppar

 

Gör så här:

  1. Skölj bönorna väl.
  2. Mixa alla ingredienser till en krämig hummus.
Röd pesto

Röd pesto

Du behöver:

200 gr soltorkade tomater (ej i vätska)
60 gr pinjenötter
1 kruka basilika
1-1,5 dl näringsjäst
1 vitlöksklyfta
3 dl olivolja
Svartpeppar

 

Gör så här:

1. Mixa alla ingredienser till en krämig pesto.

picklad fänkål

Picklad fänkål

Du behöver:

1 liten fänkål
1 dl vatten
1 dl äppelcidervinäger
1 msk björksocker
1 nypa salt

 

Gör så här:

1. Skölj fänkålen.
2. Skär i tunna skivor.
3. Blanda de övriga ingredienserna och blanda med fänkålen. (Vätskan ska täcka den).
4. Förvara i en glasburk eller matlåda.
5. Låt dra minst 30 min.

stekt lök

Stekt lök

Du behöver:

1 gul lök
1 skvätt tamarisoja
Smör eller kokosolja att steka i

 

Gör så här:

1. Skala och skär löken i strimlor.
2. Stek den mjuk tillsammans med smör/kokosolja och tamarisoja.

ugnsbakad butternut

Ugnsbakade bröd:

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Använd kålrabbi, sötpotatis, butternutpumpa eller liknande.
3. Skala och skär i ca 1,5 cm tjocka skivor.
4. Lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper.
5. Ringla över olivolja och strö över salt.
6. Grädda i ugnen i ca 40 min tills skivorna mjuknat.
7. Ta ut och låt svalna lite, använd sedan som hamburgerbröd!

Du kanske också gillar

Växtbaserad bön & ärtgryta

Växtbaserad bön & ärtgryta

Växtbaserad bön & ärtgryta Växtbaserad bön- & ärtgryta att ta med på utflykt Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore & Meds God och mättande böngryta. Recept Du behöver:1 gul lök2 vitlöksklyftor3 msk kokosolja att steka i2-3 msk tomatpuré750 gr...

Morotspagetti med soltorkade tomater

Morotspagetti med soltorkade tomater

Morotspagetti med soltorkade tomater Morotspagetti - har du testat?  Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore, Meds & Jordklok Nudlar och spagetti går att göra av både grönsaker och rotfrukter. Om du inte har en grönsakssvarv går det lika fin med ett grovt...

Köttfärssås på gräsbetat nötkött

Köttfärssås på gräsbetat nötkött

Köttfärssås på gräsbetat nötkött  En god köttfärssås på gräsbetat nötkött. Inlägget innehåller annonslänkar till Jordklok, Bodystore & Meds Recept Du behöver:1 stor gul lök (eller två små)2 vitlöksklyftor2-3 msk ghee2-3 msk tomatpuré1 kg gräsbetat köttfärs på nöt...

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: 
@cleanlifestyle.se
Youtube : 
Clean Lifestyle Madelene Lennartsson