Lyxig granola fri från spannmål
Underbart gott och knaprigt recept på granola med extra allt!
Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore
Jösses! Denna granola är den godaste jag någonsin hittat på! Den blev underbart god och krispig! Jag använder ofta granola tillsammans med blåbär, hallon, jordnötssmör och havredryck – ett toppenbra och mättande mellanmål.
Vad är carobpulver?
Carobpulver används istället för kakao när man äter enligt AIP (autoimmunt protokoll/autoimmun kost). Carob är till skillnad från kakao helt koffeinfritt. Carobpulver påminner mycket om kakao både till utseende och smak. Den är söt och har en kolaaktig smak vilket gör den till en perfekt ingrediens i bakverk, desserter, smoothies, i glass och som i denna granola!
Vad är MCT-olja?
Denna MCT-oljan är helt baserad på kokosolja, då den finns där naturligt. En matsked med ren MCT-olja kan jämföras med mängden MCT i cirka sex matskedar kokosolja. Fungerar som ren energi i kroppen och tas upp snabbt! Helt smakfri.
Oljan har många fördelar, den har bland annat visat sig kunna minska risken för hjärt-kärlsjukdom och förhindra utvecklingen av metabolt syndrom. Detta beror på att MCT är lätta för kroppen att använda som energi, verkar antiinflammatoriskt och ökar fettförbränningen.
Tillsätt i smoothies, i egengjord majonnäs etc.
Varför yaconsirap?
Yaconroten som innehåller ca 30 % av sockerarten fructooligosaccharides, har den positiva egenskapen att verka probiotiskt i tarmsystemet, det är bra för både matsmältningen och immunförsvaret. Sockret i sirapen påverkar inte blodsockret i kroppen då det ej tas upp i tarmen. Dessutom innehåller den viktiga mineraler och näringsämnen.
Recept
Du behöver:
(1 plåt)
2 dl pumpafrön
2 dl paranötter
1 dl pekannötter
3 dl riven kokos
2 dl kokoschips
1 msk carob
1 msk kakao
0,5 tsk salt
2 små bananer (eller 1 stor)
1 dl mct-olja
0,5 dl yaconsirap
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Lägg alla torra ingredienser i en bunke och rör om.
3. Skala och mosa bananen väl.
4. Lägg alla blöta ingredienser i en skål och blanda väl.
5. Blanda de torra med de blöta ingredienserna, knåda väl.
6. Lägg ut blandningen på en bakplåtsklädd plåt.
7. Grädda i ugnen i ca 30 min.
8. Rör om och sänk temperaturen i ugnen till 100 grader och grädda ytterligare i 30 min till granolan är helt torr.
Du kanske också gillar
Växtbaserad pesto med soltorkade tomater
En underbart god och mjölkfri pesto med många härliga smaker. Krämig och gott tillbehör till det mesta!
Smoothie med goda bakterier
En krämig och näringsrik smoothie med fermenterad rödkål.
Kålsallad med goda bakterier
En god och syrlig sallad som räcker och håller länge.
Du kanske också gillar
Portabello med basilikakräm
Ugnsbakad portabello med vitlöksstekt zucchini och en krämig basilikakräm. Växtbaserat recept.
Min snabbmat
Detta recept är något jag tar till när jag behöver en lunch på 10 minuter. Både gott och går snabbt!
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer