Kolaägg

Goda kolaägg med carob

Växtbaserade påskägg med smak av kola, fria från vitt socker.

  ca 1 h (med kyltid)        ca 20 st

Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore

Underbart goda kolaägg med carob. Dessa små ägg är smaksatta med carob som ger en kolaaktig smak. Carob är ett alternativ man kan använda istället för kakao. En del kan vara känsliga för kakao och är carob ett bra alternativ som dessutom är koffeinfritt!
 
Biofoods carobpulver består av malda fröskidor från carobträd som växer vid medelhavet. Passar perfekt i många bakverk eller som smaksättning i smoothies. Ett tips är att det också passar utmärkt som ekologiskt och naturligt torrschampo om du har min hårfärg.
 

Varför yaconsirap?

Yaconroten som innehåller ca 30 % av sockerarten fructooligosaccharides, har den positiva egenskapen att verka probiotiskt i tarmsystemet, det är bra för både matsmältningen och immunförsvaret. Sockret i sirapen påverkar inte blodsockret i kroppen då det ej tas upp i tarmen. Dessutom innehåller den viktiga mineraler och näringsämnen.

påskägg

Recept

Du behöver:

50 gr kokosolja (eller kakaosmör)
0,5 dl carob
Yaconsirap efter smak (eller skippa helt)
1 nypa salt

 

Gör så här:

1. Smält kokosolja på låg temp i en kastrull.
2. Vispa i övriga ingredienser och smaka av.
3. Häll upp i valfria formar och ställ in i kyl eller frys. Förslagsvis den här eller denna!
4. Ät när de stelnat.
Förvara i kyl eller frys. Kokosolja håller sig sämre i rumstemperatur än kakaosmör.
påskägg veganskt

Du kanske också gillar

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: 
@cleanlifestyle.se
Youtube : 
Clean Lifestyle Madelene Lennartsson