Böntacos över öppen eld

Böntacos över öppen eld

Stekta svarta bönor utomhus med smak av tacos. Går snabbt att göra och så goda!

  ca 20-25 min        ca 1-2 personer

Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore, Meds, Bagaren och kocken & Cervera
Tänk vad lite som behövs för att göra barnen nöjda, det är bara att packa ryggsäcken och ge sig ut i naturen. Att vistas i naturen är så naturligt för dem och de hittar alltid saker att leka med. Så härligt ändå, att hitta på aktiviteter till dem behöver inte kosta något.

Jag använde en kolstålspanna på elden, men funkade lika bra med en muurikka eller i ett stormkök.

Böntacos
Böntacos över öppen eld

Recept

Du behöver:

Du behöver:
230 gr kokta svarta bönor (eller koka själv)
1 gul lök
200 gr rödkål
2 selleristjälkar
3 tsk tacokrydda
0,5 dl-1 dl kokosolja
En näve persilja
1 dl valnötter

 

Gör så här:

HEMMA:
1. Skölj bönorna väl och lägg i en burk (förslagsvis en matlåda, funkar även med fryspåsar men försöker inte använda plast i onödan).
2. Skala och hacka löken, lägg i en burk.
3. Skölj och hacka rödkål och selleri.
4. Packa ner resterande ingredienser.
UTOMHUS:
5. Förbered en eld eller sätt igång ditt stormkök. Jag lagade över en eld i min kolstålspanna.
6. Lägg kolstålspannan över elden och värm upp kokosoljan.
7. Lägg i den hackade löken och rödkålen.
8. Stek mjuk, det går snabbt!
9. Lägg i selleri, bönor, och tacokrydda, värm upp. Rör ofta så att det inte bränner.
10. Smaka av.
11. Toppa med persilja och valnötter.

Böntacos över öppen eld

Du kanske också gillar

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: 
@cleanlifestyle.se
Youtube : 
Clean Lifestyle Madelene Lennartsson